Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Τα βλέμματα όλων στην Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ» - Παπανδρέου, Φωτάκης και Παπαδημούλης το απόγευμα στα εγκαίνια

Τα βλέμματα όλων στην Έκθεση Μεταφοράς Τ...

Το απόγευμα τα επίσημα εγκαίνια

Θεσμός πλέον για την Πάτρα και σημείο αναφοράς της έρευνας και της καινοτομίας για όλη τη χώρα, είναι η 4η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ 2017», η οποία διεξάγεται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Ικανοποιημένος ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας από την προσέλευση στο Patras IQ 2017

Η έκθεση άνοιξε από χθες τις πύλες της, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι βλέπουν από κοντά και ενημερώνονται για τα καινοτόμα προϊόντα που έχουν δημιουργήσει οι ερευνητικές ομάδες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Πάτρας και άλλων περιοχών της χώρας.

Ο αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Δημοσθένης Πολύζος, μιλά για το Patras IQ 2017

Το thebest.gr βρίσκεται στην έκθεση και μεταφέρει τον παλμό από τους εκθέτες και τους επισκέπτες με συνεχή ρεπορτάζ.

Εντονη κινητικότητα από το πρωί του Σαββάτου στο Patras IQ - Ευφορία και χαμόγελα - ΒΙΝΤΕΟ

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης της 4ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ 2017», που φιλοξενείται φέτος για 1η φορά, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, θα γίνουν έχουν σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Η εκδήλωση των εγκαινίων θα γίνει παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του αναπλ. Υπουργού Παιδείας, αρμόδιου για την έρευνα και την καινοτομία Κώστα Φωτάκη και του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη. Επίσης θα παραστούν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπίας Οδού» που είναι και ο χρυσός χορηγός της έκθεσης «Patras IQ 2017».

Ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Σπύρος Συρμακέσης για το Patras IQ 2017

Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Χτίζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική για την Ερευνα και την Καινοτομία».

Η 4η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ 2017» που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή των Βαίων 9 Απριλίου 2017, αποτελεί θεσμό πλέον για την Πάτρα και σημείο αναφοράς της έρευνας και της καινοτομίας για όλη τη χώρα, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να κατακτήσει και διεθνή χαρακτήρα.

Επιστημονικές ομάδες από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα της Πάτρας και από άλλες περιοχές της χώρας παρουσιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα τους, τα οποία οι επιχειρηματίες έχουν αγκαλιάσει.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί και ενδιαφέρουσες Ημερίδες αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Μια CNC εργαλειοθήκη τριών αξόνων στην Patras IQ 2017 - ΒΙΝΤΕΟ

Η έκθεση περιλαμβάνει:

•             Εκθέματα και πρότυπα καινοτόμων ερευνητικών προϊόντων

•             Παρουσιάσεις εφαρμοσμένης έρευνας

•             Ομιλίες ιδρυτών start up και καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

•             Ομιλίες για θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας, διανοητικής ιδιοκτησίας και εξεύρεσης πόρων για την χρηματοδότηση μετατροπής καινοτόμων ιδεών σε προϊόντα

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές παρουσιάζουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν παραγωγικά και εμπορικά. Αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός τομέας μπορούν να συζητούνται με ερευνητές και να προτείνονται λύσεις.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με την διαχείριση της γνώσης και την εκμετάλλευση καινοτόμων ιδεών, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων, συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης της καινοτομίας.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα των:

Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ αυτών και:

του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε βίντεο από τους χώρους της έκθεσης, το πρωί του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr