Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2018 η δίκη του ιερέα που κατηγορείται ότι σκότωσε 2 σκυλιά

Πάτρα: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του ...

Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου απαγορεύει την οπλοκατοχή και οπλοχρησία σε όλους τους ιερείς

Αναβλήθηκε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης με τον 65χρονο ιερέα που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε δύο σκυλιά με καραμπίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω κωλύματος του ενός εκ των δικηγόρων του, Παναγιώτη Κοραντζόπουλου που βρισκόταν σε άλλη δίκη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας ανέβαλε την υπόθεση για τις 24 Ιανουαρίου του 2018.

Να θυμίσουμε πως ο εν λόγω ιερέας συνελήφθη από την αστυνομία πριν λίγες μέρες όταν μετά από μαρτυρίες φιλόζωων της Πάτρας, πυροβόλησε και σκότωσε δυο σκυλιά με καραμπίνα μπροστά μάλιστα στα μάτια παιδιών στην περιοχή της Οβρυάς Πατρών.

O ιερέας μετά από καταγγελία που έγινε, οδηγήθηκε στο 5ο Αστυνομικό Τμήμα όπου και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ιερέας που υπηρετεί σε ναό της περιοχής των Πατρών, συνελήφθη, στις 2 Απριλίου 2017 το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διότι σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο δυο σκύλους, που είχαν εισέλθει στην αυλή της οικίας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους.

Στην συνέχεια ο δράστης φόρτωσε τις σορούς των ζώων σε φορτηγό αυτοκίνητο (αγροτικό) και τις ενταφίασε σε άγνωστο τόπο.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο του δράστη, το οποίο κατείχε νόμιμα, καθώς και τους  δύο  κάλυκες φυσιγγίων που βρήκαν κοντά στον τόπο του περιστατικού.

*Αξίζει τέλος να προσθέσουμε πως έχει εκδοθεί εδώ και ένα χρόνο εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που διευκρινίζει ότι απαγορεύεται η οπλοφορία και οπλοχρησία για τους κληρικούς όλων των βαθμίδων.

Με εγκύκλιο σημείωμά της προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και όλες τις Μητροπόλεις μεταξύ των οποίων και η Πάτρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει πως «η οπλοφορία δεν συνάδει προς το ιερατικόν σχήμα» και καλεί τους κληρικούς της χώρας όλων των βαθμίδων να μην φέρουν όπλα.

Η «πλήρης απαγόρευση» οπλοκατοχής και οπλοχρησίας επεκτείνεται και στον τομέα του κυνηγιού.

Μάλιστα οι συνοδικοί ιεράρχες γράφουν απευθυνόμενοι προς τους ιερείς πως ένας από τους λόγους της απαγόρευσης είναι και «η προστασία και των ιδίων, ίνα μη καταστούν υπαίτιοι φόνου και εκπέσωσι της Ιερωσύνης των».

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Ιερέας πυροβόλησε και σκότωσε σκυλιά σύμφωνα με καταγγελίες φιλόζωων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις