Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Νίκη τετράδας του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ

Ευρωλίγκα: Νίκη τετράδας του Παναθηναϊκο...

Οι πράσινοι επικράτησαν με 85-80 στην παράταση και είναι ένα βήμα από το πλεονέκτημα έδρας

O Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 85-80 στην παράταση (κ.α. 73-73)  για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και μπήκε στην τετράδα. Από το σπίτι του Παναθηναϊκού φαίνεται πως θα περάσει ο δρόμος του για το Final-4 της Πόλης.

Οι «πράσινοι» με αυτή την νίκη τους και σε συνδυασμό με την ήττα της Φενέρμπαχτσε στην Μαδρίτη από την Ρεάλ ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός το ήθελε, το έδειξε και το πήρε. Τόσο απλά. Με τον Κέι Σι Ρίβερς να πετάει φωτιές, τον Κρις Σίνγκλετον να συνεχίσει ακάθεκτος, τον Τζέιμς Γκιστ να είναι ο παίκτης κλειδί, τον Νικ Καλάθη να είναι ουσιαστικός και τον Μάικ Τζέιμς να προσφέρει τις δικές του βοήθειες, οι «πράσινοι» μπόρεσαν να κλειδώσουν τη νίκη στην παράταση.

Μια νίκη που λίγο έλειψε να χαθεί από καθαρή αυτοκτονία στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ωστόσο μπόρεσαν να την κατακτήσουν στο έξτρα πεντάλεπτο.

Αν και το πρώτο ημίχρονο ήταν πλούσιο σε σκορ και θέαμα, το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ήταν τελείως διαφορετικό. Οι επιθέσεις έδωσαν τη θέση τους στις άμυνες και αυτό φαίνεται από το 13-15 επιμέρους της ΤΣΣΚΑ.

Το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν το 4ο φάουλ του Τζέιμς Γκιστ στο 25' με αποτέλεσμα να χάσει τη δυναμική του ο Παναθηναϊκός στη frontline, να αποδυναμωθεί στα ριμπάουντ και ταυτόχρονα η ΤΣΣΚΑ να βρει διαδρόμους και «τρύπες» στην «πράσινη» άμυνα.

Η ευστοχία έξω από τα 6.75 σταμάτησε με τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να έχουν 0/5 σε αυτό το διάστημα αλλά παρόλα αυτά να ελέγχουν τον ρυθμό, παίζοντας ώριμα και περνώντας τακτικά τη μπάλα στο καλάθι.

Πάντως στο ξεκίνημα, το παιχνίδι ήταν εφάμιλλο με τους... τελικούς από το παρελθόν, αφού υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον, ένταση, γρήγορος ρυθμός και συνεχόμενα τρικ από τους δύο πάγκους.

Το σκορ από το πρώτο μισό, το οποίο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 45-40 μαρτυράει από μόνο του το θέαμα που επικρατούσε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε σκορ από εννέα παίκτες (από τους 10 που χρησιμοποίησε) είχε πλουραλισμό και μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πληρότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ντε Κολό και Τεόντοσιτς είχαν βρει τον μπελά του από την άμυνα των «πρασίνων» με τον Τζέιμς να αποδεικνύεται και πάλι «κλειδί» στην αναχαίτιση του Γάλλου.

Άλλωστε τα τρία καλάθια του Ντε Κολό μπήκαν μέσα από το ζωγραφιστό και αυτό στην πλάτη του Φελντέιν, ο οποίος έδειξε αδυναμία στην αντιμετώπισή του.

Ουσιαστικά εκείνος που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό τις στιγμές που προσπαθούσε να «χτίσει» μια διαφορά στο σκορ ήταν ο Βορόντσεβιτς. Από εκεί και πέρα, ο Γκιστ ήταν θετικός βοηθώντας στα ριμπάουντ, ο Σίνγκλετον δεν ανέβασε στροφές στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μάικ Τζέιμς να... κάνει όλες τις δουλειές.

Ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο και «κούμπωνε» ιδανικά στα κοντά σχήματα που επέλεγε ο Πασκουάλ αφού βρέθηκε ταυτόχρονα, τόσο με τον Καλάθη και τον Ρίβερς, όσο με τον Φελντέιν και τον Ρίβερς.

Ο Κέι Σι Ρίβερς από τη πλευρά του ήταν εκείνος που «άνοιξε» την άμυνα της ΤΣΣΚΑ σε κρίσιμα σημεία και δη σε στιγμές που οι παίκτες του Ιτούδη ευστοχούσαν σε μεγάλα σουτ και δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-40, 58-55, 73-73 (κ.α.), 85-80

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 13, Νίκολς 5, Ρίβερς 17, Τζέιμς 13, Παππάς 8, Φελντέιν 2, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 12

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ντε Κολό 15, Τεόντοσιτς 15, Όγκουστιν 14, Φριντζόν 4, Τζάκσον 3, Αντόνοφ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 14, Χίγκινς 8, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ, Χάινς 5.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωλίγκα: Πέρασε από την Βιτόρια και βλέπει τετράδα ο Παναθηναϊκός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports