Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο χορευτής Γιώργος Λιναρδάτος που διδάσκει στους Πατρινούς αργεντίνικο τάνγκο, συνεργάζεται με τη Θωμαίς Απέργη - Τι είπε στο thebest.gr

Ο χορευτής Γιώργος Λιναρδάτος που διδάσκ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι είπε για τις συνεργασίες του και τη σχολή του στην Πάτρα

Το τάνγκο έχει χαρακτηριστεί ως ο χορός του ερωτικού πάθους και όποιος ασχολείται με αυτό, δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται από το πάθος σε ό,τι και εάν κάνει. Από τον «κανόνα» αυτό, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο Πατρινός χορευτής Γιώργος Λιναρδάτος, ο οποίος αποφάσισε να μεταδώσει τις γνώσεις του και κυρίως την αγάπη του για το τάνγκο, μέσα από τη σχολή του "El Conventillo".

Η σχολή άνοιξε τις πόρτες της πριν δύο χρόνια, στην οδό Γούναρη 53, στον 1ο όροφο ενός διατηρητέου κτιρίου του 1900, όπου εκεί διδάσκεται αποκλειστικά το... Tango Argentino.

Πέρα από αυτό, ο Γιώργος Λιναρδάτος χορεύει με την Θωμαη Απέργη φέτος στο "ΥΤΟΝ". Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο πολυχώρο, υψηλών προδιαγραφών, που σε ταξιδεύει σε άλλους δρόμους, χώρες και πολιτισμούς, με στόχο να κάνει τη διασκέδαση και τη ψυχαγωγία στην Αθήνα πιο όμορφη...

Λίγο πριν την εμφάνιση του Νίκου Βέρτη στη σκηνή οι δυο τους χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα, γεμάτο ένταση και ρυθμό. Όπως μάθαμε, εκεί θα εμφανίζονται μέχρι τον Μάιο.

Η συνεργασία τους δεν σταματά εκεί αφού ο Πατρινός χορευτής συμμετέχει στο νέο βίντεο κλιπ της Θωμαή Απέργη για το τραγούδι " Ότι Αγάπησα Εσύ".

Μίλησε στο thebest.gr για το χορό, τη σχολή του αλλά και για τις συνεργασίες του.

Πως προέκυψε η συνεργασία με την Θωμαή Απέργη;

Με την Θωμαή κάναμε παρέα εδώ, στη Πάτρα. Την ξέρω από τότε που σπούδαζε στην πόλη. Όταν είδα την ανακοίνωση της,ότι ψάχνει χορευτή της έστειλα ένα μήνυμα και κανονίσαμε μια πρόβα. Αν και ήταν λίγο αυστηρή στην πρόβα, δέχτηκε να συνεργαστούμε σχεδόν αμέσως.

Εσείς εργάζεστε στην Πάτρα.  Πώς αποφασίσατε να πάρετε το ρίσκο και να δεσμευτείτε με μια τέτοια συνεργασία;

Ναι, σωστά. Υπάρχει η σχολή που έχω δημιουργήσει στην Πάτρα και σίγουρα μια τέτοια δέσμευση με έναν χώρο τόσο μακριά, είναι δύσκολη. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που είχα την ευκαιρία να έχω μια τέτοια συνεργασία σε έναν τόσο όμορφο μαγαζί σαν το ΥΤΟΝ  πήρα την απόφαση. Φανταστείτε ότι είναι ένα νυχτερινό μαγαζί που έχει μέσα πισίνα.

Από την άλλη, εδώ και δύο χρόνια συνεργάζομαι με μια από τις μεγαλύτερες σχολές Tango στην Αθήνα και τα Σαββατοκύριακα, είμαι εκεί.

Η συνεργασία με την θωμαή Απέργη στο video clip...

Συμμετέχω στο video clip του νέου της τραγουδιού. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο ελληνικό κομμάτι που έχει "alegro" ρυθμό και η Θωμαίς ήθελε κάποια "Lifts" (σηκώματα).

Της αρέσουν πολύ οι έντονες φιγούρες και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να τις υποστηρίξει, οπότε κάναμε γυρίσαμε κάποια πλάνα. Αυτό ήταν όλο.

Είναι εύκολο να τα μάθει κανείς;

Σίγουρα δεν διδάσκονται στα πρώτα χρόνια. Θα τολμούσα να πω ότι πολλά από αυτά δεν χρειάζεται κάποιος να τα μάθει... ποτέ του.

Tο Tango είναι ένας κοινωνικός χορός που χορεύεται σε χώρους με πολλά ζευγάρια ταυτόχρονα έχοντας σαν "μοναδικό" στόχο την επικοινωνία, τόσο με τον/την παρτενέρ μας  όσο και με τους υπόλοιπους στην πίστα. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε για αργότερα και για όποιον  αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το Tango.

 

Υπάρχουν αυτοί που ζητάνε το... "κάτι παραπάνω";

Ναι, προφανώς. Έχουν έρθει ζευγάρια για χορογραφία γάμου ζητώντας το... "παραπάνω".  Επίσης αν έρθουν κάποιοι μαθητές μας που θέλουν να παρουσιάσουν κάπου tango, τους φτιάχνουμε μια χορογραφία στα μέτρα τους.

Επίσης στα τμήματα μας δημιουργούμε χορογραφίες που παρουσιάζονται κυρίως σε βραδιές της σχολής. Τέλος, αν μας ζητηθεί, μπορούμε να συνοδεύουμε με χορό... μια βραδιά ή μια γιορτή...

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight