Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κίνηση Υπεράσπισης Μεταναστών: Ο Πελετίδης να μπει μπροστά στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της Πάτρας

Κίνηση Υπεράσπισης Μεταναστών: Ο Πελετίδ...

Επιστολή στον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο να μπουν μπροστά στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 18 Μαρτίου στην Πάτρα.  Αυτό ζητά η Κίνηση Υπεράσπισης Μεταναστών με επιστολή της που έστειλε προς τον δήμαρχο.

Στην επιστολή που δημοσιοποίησε η Κίνηση, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του δημάρχου απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τονίζεται ότι η αντιφασιστική – αντιρατσιστική στάση της πόλης θα πρέπει να καταδειχθεί ενωτικά και στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Το κίνημα ενάντια στο Ρατσισμό, το Φασισμό, τον Πόλεμο και τη Φτώχεια, έχει την κορυφαία ετήσια εκδήλωσή του, το Συλλαλητήριο της 18 Μάρτη, μέρα διεθνούς δράσης ενάντια στις πολιτικές εξαίρεσης του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννάνε την Προσφυγιά, την Ξενοφοβία, την Φτώχεια και τους Πολέμους.

Πιστεύουμε ότι στο καθήκον αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών να ανταποκριθούν οι φορείς του λαού με μπροστάρηδες τους φορείς του κόσμου της εργασίας, αλλά και κάθε συλλογικότητα, κάθε άνθρωπος.

Έτσι, μέσα από τη συλλογική δράση και κινητοποίηση να αναδειχθεί και να δυναμώσει η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους Πρόσφυγες σαν κορυφαία κοινωνική αξία, πλάι στην κοινωνική δράση και κινητοποίηση για ΑΓΩΝΑ των δικών μας ανθρώπων, των ανέργων και αστέγων, αλλά και των χιλιάδων οικογενειών που βιώνουν παρόμοιο καθεστώς εξαίρεσης και βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας.

Η ανταπόκριση στο καθήκον αυτό αναδεικνύει επίσης και την πάλη ενάντια στον φασισμό σαν μια κορυφαία στιγμή του αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα που ονειρεύονται τα ναζιστικά μορφώματα στη χώρα μας και στον κόσμο, πιστά όργανα του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης.

Πριν από λίγες μέρες στο πρόσωπο του Δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη εκφράσθηκε η πλήρης και άνευ όρων στήριξη και αλληλεγγύη ενάντια στις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής να δικάσει τον Δήμαρχο, που υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να παραχωρήσει «χώρο έκφρασης» στη ναζιστική συμμορία, στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι ΑΠΟΣΤΗΜΑ του πολιτικού συστήματος και σαν τέτοιο πρέπει να συντριβεί.

•«Τη μήνυση εναντίον της Δημοτικής Αρχής την υπόγραψε ο Μιχαλολιάκος που έχει αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.»

•«Μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο Βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί “ξένο”;»

Αυτά είναι κατά την άποψή μας τα κορυφαία σημεία της Απολογίας του Δημάρχου στο δικαστήριο και αποτυπώνουν με πιο εύγλωττο τρόπο το νόημα της Διεθνούς Ημέρας Δράσης ενάντια στον ρατσισμό και το φασισμό.

Θεωρούμε λοιπόν ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να τεθούν επικεφαλής στο συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου, ενάντια στο φασισμό, στον ρατσισμό, τον πόλεμο και της φτώχεια.

Η μαζική αντίδραση του λαού και των φορέων του, όπως εκφράσθηκε στο Δικαστήριο, να βρει τη συνέχεια και την κορύφωση σε ένα Παμπατραικό Συλλαλητήριο.

Κάνοντας έτσι ένα βήμα παραπέρα. Ένα βήμα ενωτικό και μαχητικό. Να εκφρασθεί από το λαό και τη νεολαία της Πάτρας η πλήρης και κατηγορηματική αντίθεση σε ξενοφοβικές, ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές που γεννιόνται, υποδαυλίζονται και τρέφονται από τις πολιτικές της ΕΕ, πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο, πολιτικές αποτροπής που υπηρετούνται με ιδιαίτερο ζήλο από την Κυβέρνηση και τυγχάνουν ευρείας αποδοχής από το πολιτικό σύστημα της κυριαρχίας.

Μαχητικά – Ενωτικά – Έμπρακτη αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες

Λέμε ΟΧΙ στην παραπέρα σκλήρυνση των ρατσιστικών πολιτικών εναντίον τους.

Ενάντια στον ρατσισμό και στην φτωχοποίηση Προσφύγων και Μεταναστών.

Ενάντια στην ακροδεξιά και στους απογόνους των ταγματασφαλιτών, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Ενάντια στην απάνθρωπη Ευρωτουρκική Συμφωνία.

Εξασφάλιση δικαιώματος ασύλου σε όλους του Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Κλείσιμο των στρατοπέδων «φιλοξενίας». Αξιοπρεπής διαβίωση των Προσφύγων μέσα στις πόλεις.

ΟΧΙ στο πόλεμο, την φτώχεια, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.»

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Δεν απαντά σε ερώτηση της Χρυσής Αυγής ο Πελετίδης -Το "μπαλάκι" στον Σκουρλέτη

Κώστας Πελετίδης στο thebest.gr μετά την αθώωσή του: Βρίσκονται σε λάθος χώρο τα λαϊκά στρώματα που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

AΘΩΟΣ παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων,Κώστας Πελετίδης στη δίκη με την Χρυσή Αυγή-ΒΙΝΤΕΟ μετά τη δικαίωση-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις