Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΜΜΑ ΓΟΥΟΤΣΟΝ: ΠΟΛΥΣ «ΝΤΟΡΟΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ –ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ VANITY FAIR ΩΣ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗΣ

ΕΜΜΑ ΓΟΥΟΤΣΟΝ: ΠΟΛΥΣ «ΝΤΟΡΟΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια ελεύθερη πριγκίπισσα

Η πιο προβεβλημένη άφιξη στις σκοτεινές αίθουσες γι’ αυτό το μήνα μας «παραμυθιάζει» κανονικά, καθώς δεν είναι άλλη από το ριμέικ του ρομάντζου φαντασίας της Disney «Η πεντάμορφη και το τέρας». Η 27χρονη βρετανίδα πρωταγωνίστρια Εμμα Γουότσον ενισχύει δυναμικά την promo εκστρατεία της ταινίας, αφού η πλευρά της τολμηρής φεμινίστριας και ακτιβίστριας αλλά και η πρόσφατη αποκαλυπτική φωτογράφιση στο περιοδικό Vanity Fair προμηνύουν μια «Μπελ» επαναστάτρια, που δεν χειραγωγείται αλλά διαφεντεύει το τέρας. Ταυτόχρονα, το “english rose” έχει αφήσει οριστικά πίσω της τη μικρή «Ερμιόνη» του Harry Potter.

Κόρη μεγαλοδικηγόρων, η Γουότσον γεννήθηκε στο Παρίσι όπου και έμεινε ως τα πέντε της χρόνια. Στα δώδεκα χρόνια της εισέβαλε ορμητικά στο σινεμά και στα φιλμ «φαιμόμενα» του Harry Potter για να ακολουθήσουν οι πρώτες πόζες για την Τeen Vogue ως μοντέλο. Σήμερα, με μπάτσελορ αγγλικής φιλολογίας, έχει στεφθεί μούσα της Burberry και της Lancome και βραβευτεί για το στυλ της στα British Fashion Awards, ενώ ταυτόχρονα είναι πρέσβειρα οργάνωσης για την ισότητα των φίλων «μοιράζοντας» δηλώσεις υπέρ των γυναικών. Το Vanity Fair με αφορμή την «Πεντάμορφη και το Τέρας» τη φωτογράφισε με εκπληκτικά ρούχα Gucci, Valentino, Balenciaga, Dior, Burberry Οscar de la Renta υπογραμμίζοντας τη μεταμόρφωσή της από παιδί-σταρ σε πρωταγωνίστρια. Μια από τις λήψεις όπου διακρίνεται το στήθος της έγινε η αφορμή για κακόβουλα σχόλια αφού το γυμνό δεν αρμόζει σε φεμινίστριες.

 

«Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Οι επικριτές της ηθοποιού την κατηγορούν πως προδίδει τις αξίες που η ίδια πρεσβεύει. Η ίδια έδωσε άμεσα απάντηση σε πρόσφατη συνέντευξή της για τις ειδήσεις του Channel 4: «Ο φεμινισμός υπάρχει για να δίνει στις γυναίκες επιλογές. Ο φεμινισμός δεν είναι ένα ραβδί για να χτυπάς άλλες γυναίκες, είναι για την ελευθερία, είναι για την απελευθέρωση, είναι για την ισότητα. Πραγματικά δεν ξέρω τι σχέση έχει το στήθος μου με αυτό, είναι αρκετά μπερδεμένο. Παραμένω συνεχώς και αθόρυβα έκπληκτη», δήλωσε συμπληρώνοντας πως νιώθει ενθουσιασμένη με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και το πόσο όμορφες είναι οι φωτογραφίες. Κατέληξε λέγοντας ότι η ιστορία της δείχνει πόσες παρερμηνείες και παρανοήσεις υπάρχουν αναφορικά με το τι σημαίνει φεμινισμός.

 

 

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΠΕΛ

Όπως ανέφερε η Γουότσον στο E! News, η πιο «εξουθενωτική» σκηνή ήταν ο χορός με το Τέρας, το οποίο υποδύεται ο γνωστός «ωραίος» του Dowton Abbey Νταν Στίβενς. Αισθάνθηκε πίεση, γιατί το εμβληματικό κίτρινο φόρεμά της στην συγκεκριμένη σκηνή έχει ξεχωριστή θέση στην φαντασία κοριτσιών σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον την απασχόλησε η εικόνα της «Μπελ» ως όμορφη, παραδοσιακή  πριγκιπική φιγούρα. Δεν την έπλασε παθητική αλλά έτσι ώστε να διαχειρίζεται τη μοίρα της. Κατά την άποψή της άλλωστε  η ηρωίδα συχνά τσακώνεται και διαφωνεί με το Τέρας, διατηρώντας την ανεξαρτησία της και την ελευθερία σκέψης. Δημιουργούν αρχικά μια φιλία και στο κενό που βρίσκεται στη μέση χτίζεται μια αγάπη, η οποία όπως κατέληξε να είναι πιο ουσιαστική σε σχέση με τις περισσότερες ιστορίες αγάπης, όπου ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος.

Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΧΟΡΟΥ

Από τα πιο αναγνωρίσιμα φορέματα στην ιστορία του σινεμά και των κινούμενων σχεδίων είναι ασυζητητί η τουαλέτα στον πρώτο ρομαντικό χορό της ηρωίδας με το τέρας. Αυτό το ρούχο έχει το δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ. To περίφημο κίτρινο μάξι φόρεμα είναι φτιαγμένο από μετάξι, με «φύλλα» οργάντζας ώστε να μεταδίδει μια αίσθηση φωτεινότητας και ελαφράδας μαζί, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας Ζακλίν Ντουράν. Μάλιστα δεν χρησιμοποιήθηκε κορσές γιατί η Μπελ είναι μια δραστήρια και δυναμική πριγκίπισσα που δεν μπορεί να καταπιέζεται. Τα γοβάκια της είναι εμπνευσμένα από το στυλ του 18ου αιώνα και διαθέτουν χρυσά λουλούδια ζωγραφισμένα στο χέρι. Ολη εμφάνιση κατά την Εμμα Γουότσον αποτελεί μια «φυγή» από την πεζή πραγματικότητα, είναι το έμβλημα της απόδρασης στον παραμυθένιο έρωτα. Το φόρεμα δίνει το σύνθημα του τι συμβαίνει, δηλαδή πως η Μπελ και το Τέρας ερωτεύονται.

 

* Στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» παίζουν και άλλοι βρετανοί σταρ όπως ο  Λιουκ Εβανς (κυνηγός και αντίπαλος τουΤέρατος), η Εμμα Τόμσον και ο Ιαν Μακ Κέλεν. Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας αποφέρει μαγευτικές σκηνές κατά το σκηνοθέτη  Μπιλ Κόντον του «Twilight»: «Τώρα είναι δυνατόν, για πρώτη φορά, να έχεις μια φωτορεαλιστική απεικόνιση μιας τσαγιέρας που μιλάει σε ένα πραγματικό σετ».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View