Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πέφτουν "βροχή" οι τριτανακοπές κατά της απόφασης για την εξυγίανση της «Μαρινόπουλος»-Νέα εμπλοκή στην συμφωνία;

Πέφτουν "βροχή" οι τριτανακοπέ...

Ήταν τρεις έως το βράδυ της Τρίτης

Από σαράντα κύματα έχει περάσει η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη.Σε τρεις ανέρχονταν έως χθες το βράδυ οι τριτανακοπές που έχουν ασκηθεί κατά της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία επικυρώνεται η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος», ενώ σήμερα αναμένεται να ασκηθεί και τέταρτη. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι νομικοί εκπρόσωποι τόσο της «Μαρινόπουλος» όσο και της «Σκλαβενίτης», στην οποία θα μεταβιβασθεί η πρώτη, εμφανίζονται αρκετά καθησυχαστικοί για το εάν και πόσο μπορούν οι τριτανακοπές να προκαλέσουν νέα εμπλοκή στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τριτανακοπές έχει ασκήσει μία τεχνική εταιρεία, μία εταιρεία της Βόρειας Ελλάδας και πρώην συνεταίρος της «Μαρινόπουλος» (από την οποία μάλιστα η «Μαρινόπουλος» υποστηρίζει ότι αυτή έχει απαιτήσεις και όχι οφειλές προς αυτήν), ενώ χθες κατατέθηκε τριτανακοπή από δικηγορική εταιρεία για λογαριασμό εννέα εταιρειών.

Η ίδια δικηγορική εταιρεία πρόκειται να καταθέσει νέα τριτανακοπή για λογαριασμό άλλων πελατών της σήμερα, ενώ η ίδια είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης της «Μαρινόπουλος» τον περασμένο Ιούνιο, όταν η τελευταία είχε προσφύγει στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα για προστασία από τους πιστωτές της.

Η εκδίκαση των παραπάνω τριτανακοπών έχει προσδιορισθεί από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου, κάτι ωστόσο που δεν θεωρείται οπωσδήποτε ικανό να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της «Μαρινόπουλος» στη «Σκλαβενίτης».

Οπως εξηγούν νομικοί κύκλοι στην «Κ», η πλευρά της «Μαρινόπουλος» μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, δηλαδή ορισμό δικάσιμου για τις τριτανακοπές νωρίτερα από τις ημερομηνίες που έχουν ήδη προσδιορισθεί, επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος. Επιπλέον, οι τριτανακοπές δεν αποκλείεται να κηρυχθούν άκυρες εάν δεν κοινοποιηθούν - επιδοθούν σε όλους τους διάδικους έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017, κάτι πάντως που μέχρι χθες δεν είχε γίνει. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, το κόστος επίδοσης σε όλους τους διαδίκους στη συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» (συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και όλων των πιστωτών - προμηθευτών που έχουν συναινέσει) μπορεί να ανέλθει ακόμη και σε 10.000 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις, πάντως, και αναλόγως του εάν οι τριτανακοπές έχουν εκβιαστικό χαρακτήρα ή όχι, επιδιώκεται κάποιο είδος συμβιβασμού.

Η στρατηγική, πάντως, που θα ακολουθήσουν οι «Μαρινόπουλος» και «Σκλαβενίτης» επί των τριτανακοπών αναμένεται να αποφασισθεί προς το τέλος της εβδομάδας, όταν πλέον θα υπάρχει μία σαφέστερη εικόνα για τον αριθμό, το είδος και την εγκυρότητα των πράξεων αυτών. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία άσκησης τριτανακοπών επί της απόφασης του δικαστηρίου για τη συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» είναι η 20ή Φεβρουαρίου, καθώς τότε ολοκληρώνεται η περίοδος των 30 ημερών.

 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά