Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ: MEΓΑΛΕΣ «ΦΟΥΡΙΕΣ», ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ «ΣΤΟ ΠΟΔΙ». ΤΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ 19/2

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ: MEΓΑΛΕΣ «ΦΟΥΡΙΕΣ»,...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ανυπομονούν οι λιλιπούτειοι

Σε … κυνήγι υφασμάτων, αξεσουάρ, υλικών κατασκευής και διακόσμησης αυτές τις μέρες οι πατρινές οικογένειες εν όψει της δημοφιλέστατης παιδικής παρέλασης των μικρών μασκαράδων την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από Ομόνοια προς πλατεία Γεωργίου με κατάληξη Ερμού και Αγίου Νικολάου. Πολλά παιδικά πληρώματα πάνε σε μοδίστρες, ενώ άλλα επιδίδονται σε χειροτεχνίες και πειραματίζονται με πιο «εύκολες» λύσεις μεταμφίεσης για να μην ανέβη το κόστος του οικογενειακού προυπολογισμού. Γενικότερα η κουβέντα και η προετοιμασία είναι «στα πάνω της», είτε πρόκειται για οργανωμένα πληρώματα σχολείων είτε για πιο οικογενειακές συντροφιές. Όπως μάθαμε, η συμμετοχή στην πομπή κινείται στα περσινά επίπεδα με τις χαρούμενες στολές να ποικίλλουν.

Περίπου 100 ομάδες με πάνω από 15000 μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στο κέντρο της πόλης. Σε δυόμισι εβδομάδες παιδιά από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, σχολές χορού, ωδεία, ομίλους κλπ μαζί με τους γονείς και τους συνοδούς τους θα παρελάσουν με κέφι και χαρά ακολουθώντας τα άρματα του Δήμου. Δεν θα λείψουν οι πάντα συγκινητικές αλλά απίστευτα αισιόδοξες συμμετοχές από ιδρύματα με παιδιά με αναπηρία, όπως και οι εμφανίσεις γκρουπ από μέρη εκτός Πατρών.

Οι εμπνεύσεις των μεταμφιέσεων προέρχονται από τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής, της φύσης (γλυκάκια, αγρότες, σκιάχτρα, λαγοί, σκυλάκια κ.α.) από καθαρά αποκριάτικα θέματα (κολομπίνες κ.α.) ενώ θα δούμε και ντετέκτιβ- αλογάκια, ευχούληδες, τσίρκο, κουρδιστά ρολογάκια, Bollywood κ.α. Πολλές παρέες διοργανώνουν μεσημεριανά πάρτι σε συνεργασία με τοπικά στέκια διασκέδασης μετά την πομπή και γενικότερα βλέπουμε πια στο κέντρο πολλές χαρούμενες συγκεντρώσεις.

*Ο Δήμος για να «προθερμάνει» το κλίμα έχει προγραμματίσει πάντως νωρίτερα την κεντρική καρναβαλούπολη στα Ψηλαλώνια στις 11- 12/2  και σαββατιάτικη ποδηλατοδρομία baby rally στις 18/2.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View