Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΣΟΦΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ 15-19/2 ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

ΣΟΦΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια έφηβη στη σύγχρονη Αθήνα

Ακόμα ένα σκηνικό κάλεσμα από την πρωτοπόρο του εφηβικού θεάτρου στην πρωτεύουσα, τη «δική μας» Σοφία Βγενοπούλου. Η πατρινή παιδοψυχίατρος- σκηνοθέτης υπογράφει ακόμα μια παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για να αναδείξει τις αγωνίες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων σε μια μεγαλούπολη όπως η σημερινή Αθήνα. Το ραντεβού έχει δοθεί 15-19 Φεβρουαρίου και στην παράσταση παίζουν επαγγελματίες ηθοποιοί αλλά και έφηβοι της ομάδας Grasshoper youth. Tίτλος «Αθήνα, Γραμμή 1». Μάλιστα για πρώτη φορά, οι Σοφία και οι συνεργάτες της δοκιμάζονται στο μιούζικαλ.

«Αθήνα, Γραμμή 1»: Ένα ξεχωριστό μιούζικαλ για θεατές κάθε ηλικίας, που καταπιάνεται με τη ζωή των νέων σε μια μεγάλη, χαοτική και, συγχρόνως, σαγηνευτική πόλη. Βασίζεται σε κλασικό έργο του σημαντικού Γερμανού συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιχ, το Linie 1και σε μουσική του Μπίργκερ Χάιμαν. Γραμμένο το 1986, πριν από την πτώση του Τείχους –ειδικά για τον καινοτόμο βερολινέζικο θίασο για νέους Grips-Theater, είναι στην πραγματικότητα η πορεία ενηλικίωσης μιας κοπέλας και, ταυτόχρονα, η τοιχογραφία μιας ολόκληρης πόλης, η ακτινογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Το έργο πραγματεύεται το ταξίδι μιας έφηβης, που έρχεται από την επαρχία στο Δυτικό Βερολίνο με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της. Ένα έργο για την ελπίδα και τη ματαίωση, το όνειρο και την ψευδαίσθηση, την ανάγκη συντροφικότητας και τη μοναξιά. Η Σοφία Βγενοπούλου και όλοι οι συντελεστές, κρατώντας τα δομικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου έργου και τη βασική ιδέα της πλοκής, αλλά αντλώντας επιπλέον υλικό από συνεντεύξεις και εξομολογήσεις σημερινών Αθηναίων, αναδιαμορφώνουν το χάρτη των προσώπων, ώστε η νέα παράσταση να αντανακλά επείγοντα θέματα της εποχής: την οικονομική κρίση, την εμφάνιση ακραίων συμπεριφορών και τάσεων, το προσφυγικό ζήτημα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ


Η Σοφία Βγενοπούλου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πατρών, με μετεκπαίδευση στην Αμερική σε παιδοψυχιατρική, υποκριτική, δραματουργία, δραματοθεραπεία. Από το 2001 εργάζεται στην Αθήνα και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις ως καλλιτεχνική υπεύθυνη της πειραματικής θεατρικής ομάδας Grasshoper. Το όνομά της έχει ταυτιστεί με το εφηβικό θέατρο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, αφού η απήχηση στα σχολεία είναι μεγάλη και η εκεί παραγωγή εφηβικών θεαμάτων εξαιρετικά πληθωρική και δυναμική. Τα πρώτα δείγματα της καλλιτεχνικής της πλευράς είχε δώσει στα πολύ νεανικά της χρόνια στο Πατρινό Καρναβάλι.

 

 

 

* Μικρή Σκηνή Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Πληροφορίες: 210 900 5 800
15-19 Φεβρουαρίου 2017 | 21:00


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View