Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Η άστεγη ηλικιωμένη του "Έσπερου" - Παραμένει εδώ και εβδομάδες στο δρόμο - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα:Η άστεγη ηλικιωμένη του "Έσπε...

Σε αναζήτηση χώρου για υπνωτήριο αστέγων ο δήμος

Παραμένει στο σημείο εδώ και εβδομάδες. Πριν ακόμη από τις γιορτές, διαπιστώθηκε οτι περιφέρει τα λιγοστά της υπάρχοντα (λίγες κουβέρτες) και μερικά προσωπικά είδη και κοιμάται εκεί όπου έχει βρεί...απανεμιά, στο αίθριο του Έσπερου στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Άγνωστο γιατί (αν με δική της θέληση ή αν δεν έχει εντοπιστεί ακόμη από τις αρμόδιες υπηρεσίες) δεν έχει φιλοξενηθεί σε κάποια από τις δομές που παρέχονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Στο Βίντεο τράβηξε χθες το βράδυ και ανέβασε στα social media ο εικονολήπτης Άρης Γαλιατσάτος, φαίνεται η κατάσταση στην οποία αυτή η γυναίκα κοιμάται στην καρδιά του χειμώνα.

Tο πρόβλημα με τους αστέγους στην Πάτρα τα χρόνια της κρίσης είναι ιδιαίτερα οξυμένο , γεγονός που μέχρι πρόσφατα φάνταζε αδιανόητο. Υπενθυμίζεται ότι για τις ημέρες του έντονου κρύου ο Δήμος λειτουργεί υπνωτήριο στο παλαιό Αρσάκειο, στην οδό Μαιζώνος ενώ αναζητά κτίριο που θα στεγάζει τις νέες δομές αστέγων.

Το θέμα μάλιστα το έχει αναλάβει προσωπικά, όπως πληροφορείται το thebest.gr, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης μαζί με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρο Τουλγαρίδη.

Οι νέες δομές εντάχθηκαν στο νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και αφορούν στη διαχείριση της φτώχειας. Στο ίδιο πρόγραμμα για την Πάτρα, εντάχθηκαν και συνεχίζουν τη λειτουργία τους το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα συσσίτια και το κοινωνικό φαρμακείο.

Να σημειωθεί ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Οργανισμού, δεν συμμετέχει πλέον η Μητρόπολη Πατρών και η ΜΚΟ, που είχε εμπλακεί.

Η νέα δομή που αφορά το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και το Υπνωτήριο προβλέπει τη φιλοξενία, συνολικά, 190 ατόμων.

Στα σχέδια του Δήμου, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, είναι η νέα δομή να λειτουργήσει σε δυο με τρεις μήνες από σήμερα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση του κατάλληλου ακινήτου, το οποίο θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια για τη φιλοξενία, έως και 190 ατόμων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τουλγαρίδης, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει από Κοινωνικό Οργανισμό διακήρυξη για την εξεύρεση του ακινήτου, ενώ παράλληλα θα «τρέξουν» οι διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού.

Από  το πρόγραμμα προβλέπονται οι προσλήψεις 35 με 40 ατόμων, μέσω ΑΣΕΠ, για τις κοινωνικές δομές της Πάτρας. Ήδη από το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΔΗΠ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες έγκρισης των προσλήψεων και υπολογίζεται ότι σε ένα μήνα θα έχουν οριστικοποιηθεί και από το ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις