Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Χάντμπολ: Αναχωρεί για τα Νησιά Φερόε η Εθνική ανδρών

Χάντμπολ: Αναχωρεί για τα Νησιά Φερόε η ...

Θα διεξαχθεί ο πρώτος όμιλος των προκριματικών για το EURO 2020

Με μοναδικό στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης και την πρόκριση στον επόμενο γύρο, η εθνική χάντμπολ των ανδρών αναχωρεί αύριο τα ξημερώματα για το Τόρσαβν, όπου θα διεξαχθεί ο 1ος όμιλος της Α΄ προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. Με αντιπάλους την Κύπρο (Σάββατο 14/1, 20:00 ώρα Ελλάδας) και τα Νησιά Φαρόε (Κυριακή 15/1, 18:00), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπορεί να σκέφτεται τίποτα άλλο πέραν της πρόκρισης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να... αφανιστεί από τον χάρτη του παγκόσμιου χάντμπολ.

Η ελληνική ομάδα είναι βέβαια το θεωρητικό φαβορί του ομίλου, αλλά η συνεχής πτώση της δεν της επιτρέπει να υποτιμά κανέναν αντίπαλο.

Αλλωστε, πέρυσι τέτοιο καιρό ηττήθηκε στη Λευκωσία από την Κύπρο, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (στο ματς που αποδείχθηκε το «κύκνειο άσμα» του Γιώργου Κρανάκη στον πάγκο της εθνικής).

Τα Νησιά Φαρόε, από την άλλη, δεν έχουν πετύχει ποτέ νίκη σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης, όμως δουλεύουν για την ανάπτυξη του αθλήματος και δρέπουν τους πρώτους καρπούς: μόλις την περασμένη εβδομάδα, η νησιωτική χώρα εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων (U-21), αποκλείοντας Ελβετία, Φινλανδία και Ισραήλ!

Ο Νίκος Γραμματικός, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημη διοργάνωση στον πάγκο της εθνικής ανδρών, αποφάσισε να πάρει 17 παίκτες στην αποστολή, η οποία θα φτάσει στο Τόρσαβν με δύο ενδιάμεσους σταθμούς (Ζυρίχη και Κοπεγχάγη).

Οι «εκλεκτοί» του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι Μωραΐτης, Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Αραπακόπουλος, Μπάγιος (ΑΣΕ Δούκα), Τσιλιμπάρης, Παπαδιονυσίου, Κανδύλας (ΙΕΚ Ξυνή Ν.Ι.), Λοϊζος, Αραμπατζής (ΠΑΟΚ), Νικολαΐδης (ΑΕΚ), Μπουκοβίνας (Φίλιππος Βέροιας), Μάλλιος (Ντάσενμπεργκ/Γερμανία), Βυρ. Παπαδόπουλος (Εμπορ Ροστόκ/Γερμανία), Μπασμαλής (Λιμόζ/Γαλλία), Χερουβείμ (Μπαρτσελόνα/Ισπανία), Αδ. Παπαδόπουλος (Χιλντεσχάιμ/Γερμανία).

Στην αποστολή μετέχουν ακόμη ο συνεργάτης του Γραμματικού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο φυσιοθεραπευτής Παύλος Καλαβάζης και ο πρόεδρος της επιτροπής εθνικών ομάδων της ΟΧΕ, Βασίλης Κρανιώτης, ως αρχηγός αποστολής.

Σημειώνεται ότι η αυλαία του ομίλου θα ανοίξει την Παρασκευή (22:00 ώρα Ελλάδας), με την αναμέτρηση των Νησιών Φαρόε με την Κύπρο. Διαιτητές και των τριών αγώνων θα είναι οι Λετονοί Γιάσκινς και Ζάμπκο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάντμπολ: Ήττα για την Εθνική ανδρών στην πρόβα για το EURO 2020

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports