Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Η λύση του Κυπριακού είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση

Σία Αναγνωστοπούλου: Η λύση του Κυπριακο...

Η Ε.Ε. πρέπει και αυτή να πιέσει

«Η Κύπρος είναι ευρωπαϊκή χώρα, είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε., πρόκειται μάλιστα για τα σύνορα της Ε.Ε. Αντί λοιπόν να λέμε μονίμως τι θα κάνει η Τουρκία, που είναι απρόβλεπτος παράγοντας, το θέμα είναι αν η Ε.Ε. θεωρεί ότι μια τρίτη χώρα, που δεν είναι καν μέλος της Ε.Ε. μπορεί να εγγυάται την ασφάλεια ενός κράτους-μέλους», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στο Κόκκινο και τους Νίκο Σβέρκο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη. Όπως σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου, η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και πρέπει να φανεί ότι έχει τη βούληση να λύσει αυτό το πρόβλημα.

«Υπάρχει εκφρασμένη βούληση, με χίλιους δυο τρόπους και του κύπριου προέδρου κ. Αναστασιάδη αλλά και του τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ακιντζί, να εξευρεθεί η λύση, δηλαδή να φτάσουμε σε τέτοιες συναινέσεις και συγκλίσεις ώστε να διευκολυνθεί η λύση. Όταν φτάνει κανείς στο δια ταύτα, όπως είμαστε τώρα, είναι λογικό ο καθένας να θέτει στο τραπέζι με έντονο τρόπο τις διαθέσεις του και μάλιστα στις λεπτομέρειες. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι και οι δύο κρατάνε τα χαρτιά τους για να κάνει ο άλλος την πρώτη κίνηση», ανέφερε.

«Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να φανεί ότι οι κύπριοι, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, έχουν τη βούληση να λυθεί το κυπριακό. Αν φανεί μέχρι την Πέμπτη, θα είναι πολύ ισχυρό χαρτί και για πίεση προς την Τουρκία», πρόσθεσε η κ. Αναγνωστοπούλου.

«Το θέμα είναι να μην μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κύπριων ηγετών, η προοπτική ότι δε θα γίνει η πολυμερής διάσκεψη της Πέμπτης, λόγω παρακώλυσης της Τουρκίας», υπογράμμισε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις