Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Διπλό παραμονής για την Λευκάδα στο Ρέθυμνο

Α1 μπάσκετ: Διπλό παραμονής για την Λευκ...

Η Δόξα επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας με 86-80

Μια εκπληκτική Δόξα Λευκάδας νίκησε 86-80 στο Ρέθυμνο την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και πήρε «παράταση ζωής» για την παραμονή στην κατηγορία. Πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Κρητικούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Με τον Ψαθά και τον Χάρις να είναι... μια ομάδα μόνοι τους στο ξεκίνημα του αγώνα, η Δόξα έβαλε δύσκολα από νωρίς στο Ρέθυμνο.

Οι Κρητικοί δεν έβρισκαν σκορ από την περιφέρεια κι αν δεν ήταν ο Κράβιτς σε τόσο σπουδαίο απόγευμα (12π. στην πρώτη περίοδο έβαλε ο Σέρβος), δεν θα είχαν το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Ψαθάς συνέχισε να κάνει σπουδαία δουλειά και στη δεύτερη, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να μη μπορούν να ξεφύγουν και το 42-40 του ημιχρόνου να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος.

Η Δόξα είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε και στα μέσα της τρίτης περιόδου πήρε και προβάδισμα πέντε πόντων (51-56), με τον Ψαθά να είναι ασταμάτητος.

Η ομάδα της Λευκάδας ήταν εξαιρετική, έμεινε πιστή στο πλάνο του προπονητή της και το Ρέθυμνο δεν είχε απαντήσεις.

Ο Γιαννόπουλος και ο Τάλτον ήταν σε κακό απόγευμα, ο Άρνολντ δεν έδωσε πολλά ερχόμενος από τον πάγκο και ο Ψαθάς έγραψε το 63-68 στο 33'.

Το Ρέθυμνο απάντησε άμεσα, έτρεξε ένα σερί 10-0 για να κάνει το 73-68, αλλά Ψαθάς και Ρόμπινσον έβαλαν από ένα τρίποντο για το 80-81, με τον Αμερικανό να ευστοχεί και σε συμπληρωματική βολή για το 80-82 ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα ο Άρνολντ έκανε λάθος και ο Χάρις έγραψε το 80-84. Το παιχνίδι δεν μπορούσε πλέον να ανατραπεί.

Η Δόξα πήρε τη νίκη και έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε φέτος το Ρέθυμνο στο "Μελίνα Μερκούρη". Ταυτόχρονα, κάλυψε και την προ εβδομάδας εντός έδρας ήττα της από τα Τρίκαλα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-40, 57-61, 80-88

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Κωνσταντινίδης): Χριστοδούλου 13(3), Φιτζπάτρικ 17 (3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Τάλτον 9 (2/12 σουτ, 6 ασίστ), Γιαννόπουλος 3(1), Ραζής 2, Άρνολντ 12, Καμπερίδης 5(1), Έντουαρντς 1.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μαρκόπουλος): Σκοτ 4, Άμποτ 6, Ψαθάς 27 (10/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/1 βολές, 10 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 20 (4 τρίποντα, 6 ασίστ), Χάρις 15(1), Πεταλωτής, Δεμερτζής 1, Γεωργάκης 4, Ταπούτος, Τσαλδάρης 9(2).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α1 μπάσκετ: Θριαμβεύτρια η ΑΕΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Άρη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports