Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας για τις προλήψεις: Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην πουλάει ελπίδες

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας για τις προλή...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι λέει στο thebest.gr o Σπύρος Ψαρράς

Με επιφύλαξη έγιναν δεκτές από τους συνδικαλιστές καθηγητές της Πάτρας, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι, πρόκειται να  προχωρήσει σε προλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπύρος Ψαρράς: «Ελπίζουμε, η κυβέρνηση να μην πουλάει ελπίδες. Μακάρι να διαψευστούμε.»

Το θέμα των προσλήψεων στην εκπαίδευση, άνοιξε ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα «ξεπαγώσει» τη διαδικασία διορισμών, η οποία είχε σταματήσει από το 2009, εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Ωστόσο, ο υπουργός δεν ανακοίνωσε, ούτε τον αριθμό των θέσεων που θα καλυφθούν, ούτε τη διαδικασία, θέματα τα οποία θα αποφασιστούν, έπειτα από διάλογο με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

«Μακάρι η κυβέρνηση να μην πουλάει ελπίδες. Προεκλογικά έλεγε ότι θα κάνει 20 χιλιάδες διορισμούς, τώρα ανακοίνωσε προσλήψεις, χωρίς όμως να ανακοινώσει ούτε το σύστημα, ούτε τον αριθμό τους», σχολιάζει ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπύρος Ψαρράς.

Μετά την ανακοίνωση του κ. Γαβρόγλου, ξεκίνησε μια έντονη φημολογία μεταξύ των εκπαιδευτικών, για τα ζητήματα της διαδικασίας και του αριθμού των προσληφθέντων.

Όπως εξηγεί ο κ. Ψαρράς, ακούστηκε ότι θα προσληφθούν δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε βάθος τριετίας, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει τα κενά στην εκπαίδευση είναι είκοσι χιλιάδων εκπαιδευτικών.

«Αυτά τα κενά πρέπει να καλυφθούν άμεσα και όχι σε τρία χρόνια. Είναι εκπαιδευτικοί που λείπουν από τα δημόσια σχολεία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρράς.

Στους εκπαιδευτικούς που λείπουν συγκαταλέγονται και δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάζονταν ως αναπληρωτές και οι οποίοι σήμερα είναι εκτός.

«Πρόκειται για απολυμένους συναδέλφους, οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά χάρη στην «κοπτοραπτική» Φίλη (σ.σ. μειώσεις ωρών διδασκαλίας μαθημάτων). Οι συνάδελφοι αυτοί πρέπει να προσληφθούν, καθώς οι περισσότεροι εργαζόταν για χρόνια στην εκπαίδευση και κάλυπταν πάγιες ανάγκες» εξηγεί ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Κενά σε καθηγητές, υπάρχουν φυσικά και στην Αχαΐα, καθώς όπως  σημειώνει ο κ. Ψαρράς: «Εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν βγει σε σύνταξη ή έχουν άδειες και δεν έχουν αντικατασταθεί».

Πάντως σε κάθε περίπτωση τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, θα λάβουν επίσημη θέση για το θέμα των προσλήψεων, μετά από συζήτηση που θα γίνει με την Ομοσπονδία τους.

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις