Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην ουρά για τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους φόρους-Ποιο είναι το πρόστιμο αν δεν πληρώσετε έγκαιρα και πώς θα εκτυπώσετε το σήμα-Αυξημένη αναμονή από το πρωί στην Πάτρα

Στην ουρά για τα τέλη κυκλοφορίας και άλ...

Εκτυπώστε τα τέλη μέσω Taxisnet

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχετε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας αν δεν θέλετε να επιβαρυνθείτε μέ πρόστιμο, καθώς δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής να δοθεί παράταση.Από το πρωί η αναμονή σε τράπεζες της Πάτρας για την πληρωμή των τελών και άλλων φόρων, ήταν αυξημένη,ενώ η πρακτική ορισμένων να πληρώνουν στο ταμείο τα τέλη και για λογαριασμό άλλων καθυστερούσε την εξυπηρέτηση.

Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ο υπόχρεος πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jspκαι στη συνέχεια να κάνει "κλικ" στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση». Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση». Ποιοι είδαν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας 2017 Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 για 31.854 αυτοκίνητα και μειώσεις για 41.978 προέκυψαν φέτος μετά την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 46 του ν. 4410/2016 που προβλέπει ότι η παλαιότητα του κάθε οχήματος πρέπει να υπολογίζεται όχι με βάση το έτος πρώτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα αλλά με βάση το έτος πρώτης κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να διευκρινίσει για ποιο λόγο ορισμένοι κάτοχοι οχημάτων είδαν τα τέλη που αναγράφονται στα ειδοποιητήριά τους μειωμένα ή αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, «τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 έμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το 2016 ανά κατηγορία οχήματος. Ωστόσο για ένα σχετικά μικρό αριθμό οχημάτων υπήρξε κατάταξη σε άλλη κατηγορία τελών λόγω της υποχρέωσης της χώρας για συμμόρφωση με συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (άρθρο 46 ν. 4410/2016). Πρόκειται για οχήματα που εισήχθησαν στη χώρα ως μεταχειρισμένα και πλέον τα τέλη κυκλοφορίας, το τεκμήριο διαβίωσης καθώς και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζονται με βάση το έτος πρώτης κυκλοφορίας σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η ανακατάταξη αφορά περίπου 133.000 οχήματα από σύνολο άνω των 5.500.000. Από αυτά για τα 41.978 υπήρξε μείωση των τελών κυκλοφορίας, για τα 60.234 δεν υπήρξε μεταβολή και για τα 31.854 υπήρξε αύξηση».

Ταλαιπωρία με την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας - Αγορά - The Best News

Ποιο είναι το πρόστιμο

r Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, παρά το αργοπορημένο άνοιγμα της εφαρμογής στο TAXISnet, δεν θα δοθεί καμία παράταση!

Όσοι δεν τα πληρώσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, αλλά και με την απαγόρευση της μεταβίβασης του οχήματός τους.

Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θα έπρεπε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 148 ευρώ, με το πρόστιμο θα πληρώσει 296 ευρώ.

Aλλοι φόροι ως το τέλος του χρόνου

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας ως το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και για άλλους τρεις φόρους.

Η τέταρτη και προτελευταία δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται στα περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ.

- Δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και επιχειρήσεων. Το συνολικό ποσό της δόσης που καλούνται να πληρώσουν ανέρχεται στα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

- ΦΠΑ φορολογικής περιόδου Νοεμβρίου των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Σήμερα το πρωί στην Εθνική της πλατείας Γεωργίου

Σήμερα το πρωί στην Εθνική της πλατείας Γεωργίου

Σήμερα το πρωί στην Εθνική της πλατείας Γεωργίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις