Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Από το μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ τιμήθηκε το πρόγραμμα "Πυθαγόρας" της ακαδημίας της Παναχαϊκής

Από το μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ τιμήθηκε...
Μάτσας Ηλίας

Τι δήλωσε στο thebest.gr ο εμπνευστής του προγράμματος, Μάρκος Μυκωνιάτης

Άλλη μία μπασκετική χρονιά γεμάτη επιτυχίες  έκλεισε για την ακαδημία της Παναχαϊκής η οποία γιόρτασε το τέλος της χρονιάς με ένα τουρνουά που εκτός από μπασκετικές αναμετρήσεις περιελάβανε και μια ημερίδα στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος Πυθαγόρας(πολιτισμός, αθλητισμός, παιδεία).

Στην ημερίδα μίλησαν ο ψυχολόγος της ακαδημίας Στεφανάτος Αλέξης,ο διαιτολόγος Σπύρος Κιντής, η λογοθεραπεύτρια Βαγγελάτου Αλεξάνδρα και ο διευθυντής της ακαδημίας Μυκωνιάτης Μάρκος.

Έτσι έκλεισε ένας κύκλος δράσεων πολιτιστικού αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα με ξεχωριστή στιγμή την αναγνώριση του προγράμματος από το μουσείο της καλαθοσφαίρισης στην Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή το τελευταίο γεγονός μιλήσαμε με τον εμπνευστή του προγράμματος, Μάρκο Μυκωνιάτη και του θέσαμε τα εξής ερωτήματα:

Κύριε Μυκωνιάτη τα τελευταία τρία χρόνια πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα που θέλει πρωταθλητές, νίκες, γρηγορά αποτελέσματα και διακρίσεις, έχετε δημιουργήσει μία σχολή που μάχεται υπέρ των αθλητικών ιδανικών.

Αυτές τις αρχές υποστηρίζει το πρόγραμμα Πυθαγόρας, πιστεύετε μπορεί να ανταγωνιστεί τον σύγχρονο τρόπο σκέψης των αθλητικών σωματείων;

«Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης των σωματείων ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε που το κέρδος και το άμεσο αποτέλεσμα αποτελούν τροχοπέδη στην υγιή ανάπτυξη του αθλητισμού.

Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε τα ερεθίσματα στους αθλητές και όχι έτοιμες λύσεις και γνώσεις ώστε να ανακαλύψουν μόνοι τους τον δρόμο που θα χαράξουν. Ο αθλητισμός βοηθάει σε αυτήν την λογική καθώς μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριζόμαστε συναισθήματα που προκύπτουν από την τριβή των παιδιών με την καθημερινή εξάσκηση!

Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν αυτό που κάνουν ώστε να τους γίνει τρόπος ζωής. Θέλουμε να χτίσουμε ισόβιους αθλητές και προσπαθούμε καθημερινά μέσα από τα λάθη μας να γινόμαστε καλύτεροι.»

Είστε 10χρόνια στο τιμόνι της ακαδημίας της Παναχαϊκής γεγονός που δείχνει ότι οι διοικήσεις της ομάδας επενδύουν πάνω σας και πιστεύουν και στην νέα φιλοσοφία που θέλετε να περάσετε! Έπαιξε ρόλο αυτό το κλίμα στην γέννηση του καινοτόμου προγράμματος Πυθαγόρας;

«Σαφώς και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου για τόσο μεγάλο διάστημα (για τα δεδομένα της Ελλάδας) ,με κάνει και αισθάνομαι όμορφα καθώς ανταμείβονται οι κόποι μου και ο ιδρώτας που έχω χύσει για την ομάδα μου.

Έτσι μπορώ με ηρεμία να κάνω προγραμματισμένες και μελετημένες κινήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του τμήματος υποδομής!

Το πρόγραμμα γεννήθηκε σε ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας με σκοπό να υπηρετήσει τις αρχές που διέπουν την αθλητική ιδέα.

Χρόνο με τον χρόνο κερδίζει έδαφος καθώς αναγνωρίζεται ως μια δράση που υπηρετεί τον αθλητισμό τον πολιτισμό και την παιδεία σε μία εποχή εμπορευματοποίησης του αθλητισμού!»

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας μπάσκετ " Παναχαϊκή " και εμπνευστής του προγράμματος "Πυθαγόρας", Μυκονιάτης Μάρκος και ο αδερφός του Μυκωνιάτης Κωνσταντίνος , πρώην παίκτης Βόλεϊ στην Α1 ανδρών της ΕΑ Πατρών.

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας μπάσκετ "...

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας μπάσκετ " Παναχαϊκή " και εμπνευστής του προγράμματος "Πυθαγόρας", Μυκονιάτης Μάρκος και ο αδερφός του Μυκωνιάτης Κωνσταντίνος , πρώην παίκτης Βόλεϊ στην Α1 ανδρών της ΕΑ Πατρών.

Το πρόγραμμα αναγνωρίστηκε από το μουσείο της ΧΑΝΘ πείτε μας δύο λόγια για αυτό το γεγονός.

«Μας έγινε μία πρόσκληση να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα στον διευθυντή του μουσείου Γιώργη Μπουσβάρο ο οποίος μας υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη και μας ξενάγησε στους χώρους του μοναδικού αυτού μπασκετικού μουσείου.

Μας δόθηκε η υπόσχεση ότι ένα έκθεμα που αφήσαμε στον χώρο του μουσείου θα τοποθετηθεί στην νέα πτέρυγα της σύγχρονής ιστορίας του μπάσκετ.

Είμαστε περήφανοι που .θα βρισκόμαστε με την ιδέα μας δίπλα στους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ.»

Τέλος θα ήθελα να μου μιλήσετε για το που πιστεύετε θα φτάσει αυτή η ιστορία με το πρόγραμμα Πυθαγόρας;

«Δεν μπορώ να γνωρίζω την κατάληξη ,εμείς βάλαμε τον σπόρο καλλιεργήσαμε την ιδέα και τα αποτελέσματα της σοδειάς θα φανούν τα επόμενα χρόνια από τα ίδια τα παιδιά.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναχαϊκή: Διάκριση για το καινοτόμο πρόγραμμα "Πυθαγόρα" - Τι λέει στο thebest.gr ο εμπνευστής του προγράμματος

Μάρκος Μυκωνιάτης: Ο ιθύνων νους των ακαδημιών μπάσκετ της Παναχαϊκής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports