Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρόμος στην Ευρώπη από το χτύπημα στο Βερολίνο - Ποιος ήταν ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε δεκάδες και τραυμάτισε περισσότερους-Σοκαριστικά ΒΙΝΤΕΟ

Τρόμος στην Ευρώπη από το χτύπημα στο Βε...

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο», είπε η Έμα Ράστον, τουρίστρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, που άρχισε να διακρίνεται (...) ενώ έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Δώδεκα οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό κατά πλήθους στο Βερολίνο - Κρατείται ένας ύποπτος

Το φορτηγό  φάνηκε να προχωρά με ταχύτητα περίπου 65 χλμ/ώρα, αναφέρουν οι μαρτυρίες και τα πρώτα στοιχεία. Η αγορά ήταν γεμάτη κόσμο και κανείς δεν περίμενε πως κάτι τόσο τρομερό θα κατέστρεφε την εορταστική ατμόσφαιρα.   «Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και είδα ανθρώπους να εκσφενδονίζονται στον αέρα. Είδα ένα τεράστιο μαύρο φορτηγό να επιταχύνει και να χτυπά ανθρώπους και όλα τα φώτα άρχισαν να σβήνουν. Άκουγα τις κραυγές και μετά αισθάνθηκα ότι όλα πάγωσαν. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε αυτούς που είχαν τραυματιστεί. Υπήρχε αίμα και νεκροί παντού», δήλωσε μία γυναίκα από την Αυστραλία που βρισκόταν στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, τη στιγμή της επίθεσης.

Το φορτηγό που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του κεντρικού Βερολίνου χθες βράδυ, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48, ήταν πιθανώς επίθεση, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.   Η αστυνομία ανέφερε στο Twitter ότι είχαν συλλάβει έναν ύποπτο και ότι άλλος ένας άντρας που επέβαινε στο φορτηγό σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω σε ένα πλήθος συγκεντρωμένο γύρω από παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια στους πρόποδες της εκκλησίας στη μνήμη του κάιζερ Γουλιέλμου, στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου.   Η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθη αργότερα, παραμένει αδιευκρίνιστη, δήλωσε η αστυνομία. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τοπικές πηγές ασφάλειας σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος που συνέλαβαν ήταν από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις