Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σφαιρόπουλος: "Σοβαρός ο τραυματισμός του Πρίντεζη"

Σφαιρόπουλος: "Σοβαρός ο τραυματισμ...

Στο αριστερό γόνατο

Ο τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη στο αριστερό γόνατο επισκίασε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, για τη 12η αγωνιστική της Euroleague. Μετά την απώλεια του Ντάνιελ Χάκετ για έξι μήνες, στον Ολυμπιακό περνούν ώρες αγωνίας με τον υπαρχηγό τους.

Το γόνατό του παρουσίασε οίδημα, μετά τον τραυματισμό του, 3.55 πριν τη λήξη στη Λιθουανία και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία την Παρασκευή (16/12), όπου θα ταξιδέψει από το Κάουνας η αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς δεν υπήρχε τη νύχτα της Πέμπτης  διαθέσιμη κλινική στο Κάουνας. Οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής από Λιθουανία.

«Είναι αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός του Πρίντεζη. Είναι κάτι στο γόνατο, θα δούμε μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί απόψε ή αύριο στην Ελλάδα. Οι εξετάσεις θα δείξουν τι έχει. Πονάει στο γόνατο, αυτό μπορώ να πω μόνο αυτή τη στιγμή,» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά εξήγησε αναφορικά στην εξέλιξη του αγώνα με τη Ζαλγκίρις: «Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, παίζαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα με ποιότητα και το έδειξαν και στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους, από τα οποία νίκησαν τα τρία και έχασαν δύσκολα σε Μόσχα και Μαδρίτη. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο το ματς απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Είχαμε συγκέντρωση και διάρκεια και ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Είχαμε γενικά ένα καλό παιχνίδι, παίξαμε σωστά, σταματήσαμε τα εύκολα καλάθια της Ζαλγκίρις Κάουνας και επιθετικά είχαμε παραγωγικότητα, με διψήφιους αριθμούς πόντων για έξι παίκτες. Διαβάσαμε όλες τις αδυναμίες τις αμυντικές της Ζαλγκίρις και επιτεθήκαμε σωστά στις αδυναμίες τους. Ήταν ξεκάθαρο πως θα κρίνονταν όλα στο τέλος.

Εκεί τους επιτρέψαμε να σκοράρουν μόλις 15 πόντους, εμείς βάλαμε 46 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, μια εξαιρετική επίδοση και συνεχίζουμε. Ήταν καλή νίκη, αλλά πλέον σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο ματς. Καλή τύχη στη Ζαλγκίρις Κάουνας για την Ευρωλίγκα».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης εξέφρασε κι αυτός την αγωνία του για τον διεθνή πάουερ φόργουορντ: «Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντάνιελ (σ.σ. Χάκετ) μάς στενοχώρησε, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Κάθε νίκη από εδώ και πέρα είναι αφιερωμένη στον Ντάνιελ. Ας ελπίσουμε να μην έχει κάτι ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης). Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει για την ομάδα».

Ο Σπανούλης εξήγησε για το θετικό αποτέλεσμα στο Κάουνας: «Θέλουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να διατηρήσουμε το μομέντουμ. Κοιτάζουμε ένα ένα τα παιχνίδια και τώρα βλέπουμε μόνο τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Όταν μιλάμε για σερί τα πράγματα στραβώνουν, οπότε ας κοιτάμε μόνο την επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι. Προσωπικά προσπαθώ να κάνω τη δουλειά που μου έχει ανατεθεί βοηθώντας την ομάδα να νικά. Αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει».

Ο τεχνικός της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον Γιάννη Σφαιρόπουλο με τη λήξη της αναμέτρησης θεωρώντας πως είχε δώσει εντολή στον Κώστα Παπανικολάου να εκδηλώσει την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού (γκολ φάουλ) αν και το σκορ ήταν ήδη 75-85, σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου:

«Αν τους κρατούσαμε κάτω από τους 70 πόντους, τότε θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Νομίζω πως τελευταία δεν παίζουμε καλή άμυνα, αλλά από την άλλη παίζουμε κόντρα σε αντιπάλους που έχουν πολύ καλούς παίκτες. Γι? αυτό καμιά φορά είναι δύσκολο και θα γι αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ζαλγκίρις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports