Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα η 3η Επιστημονική Αθλητική Ημερίδα Πανεπιστημίου Πατρών για την άσκηση «Άσκηση και Διατροφή»

Πάτρα: Σήμερα η 3η Επιστημονική Αθλητική...

Στην αγορά Αργύρη το απόγευμα

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών, της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και των μελών Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Γυμναστηρίου, στο πλαίσιο των επιστημονικών του δράσεων και ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης πόλης των Πατρών, οργανώνει και θα πραγματοποιήσει την 3η Επιστημονική Αθλητική Ημερίδα με θέμα «Άσκηση και Διατροφή:  Ενεργός τρόπος ζωής».

Λέμε ΝΑΙ στην Άσκηση, ΝΑΙ στη Δράση, ΟΧΙ στη διαταραγμένη διατροφή!

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, στον πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα, οδός Αγίου Ανδρέου 12 και Ζαΐμη, ώρα 5:30 μ.μ.-8:30 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες στις θεματικές ενότητας:

  • Εργοφυσιολογία: δρ. Στέλιος Κουναλάκης, Λέκτορας Εργοφυσιολογίας ΑΣΕΙ-Στρατιωτικής Σχολή Ευελπίδων, Επιστημονικός συνεργάτης Εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα αναφερθεί στις οργανικές και λειτουργικές προσαρμογές κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης στον γενικό πληθυσμό και στην ωφελιμότητα της άσκησης σε συνδυασμό με τη διατροφή, στη διατήρηση, βελτίωση της φυσικής κατάστασης και στη μείωση της παχυσαρκίας

  • Διατροφή: η κα Κρίστελ Βουρνά, πρωταθλήτρια Κολύμβησης και διατροφολόγος που θα αναπτύξει το ρόλο και τα οφέλη της διατροφής, καθώς και προγράμματα συγκεκριμένης διατροφής με σκοπό τη μείωση της παχυσαρκίας, τη διατήρηση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης

  • Προπονητική: ο κ. Πολυχρόνης Μπουρδανιώτης, καθηγητής φυσικής αγωγής, MA in European leisure studies (δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και αναψυχής) που θα αναπτύξει προπονητικά επιστημονικά συμπεράσματα, στην ωφελιμότητα, στη διατήρηση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ατόμου μέσω προγραμμάτων εκγύμνασης.

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού αναπληρωτής καθηγητής στη σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Απόστολος Βανταράκης, τόνισε πως η σημαντική αύξηση της παχυσαρκίας σε άτομα φοιτητικής και νεανικής ηλικίας καθώς και η αύξηση προσέλευσης ασκουμένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, στα γυμναστήρια γενικότερα και σε άλλους προπονητικούς χώρους τα τελευταία χρόνια, ήταν οι κυριότερες αφορμές για να καταγραφούν αρχικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, μέσα από μια επιστημονική ημερίδα, σύγχρονοι τρόποι συστηματικής άθλησης και ισορροπημένης διατροφής για έναν ενεργό τρόπο ζωής.

 

Ο συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών και Ομοσπονδιακός προπονητής Πετοσφαίρισης, κ. Άρης Αγγελόπουλος, τόνισε εκ μέρους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, πως μετά τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες επιστημονικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν με θέμα τη διατροφή αλλά και τις επιπτώσεις χρήσης αναβολικών στον πρωταθλητισμό αντίστοιχα, έρχεται η 3η Επιστημονική Αθλητική Ημερίδα να αναλύσει και να προτείνει λύσεις στη συμβολή της σωματικής άσκησης και της διατροφής στη μείωση της παχυσαρκίας και στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. Προσκαλεί όλους τους φορείς και τα άτομα που ασχολούνται με τον ενεργό τρόπο ζωής, τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας αφού θα παρουσιαστούν χρήσιμα συμπεράσματα από ειδικούς εισηγητές. Ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πατρών που είναι αρωγός στην πραγματοποίηση της Ημερίδας και υποσχέθηκε πως θα πραγματοποιούνται ανάλογες επιστημονικές συναντήσεις σε κάθε ακαδημαϊκό έτος, οι οποίες θα είναι χρήσιμες για τις φοιτητικές ηλικίες και τους λοιπούς ενήλικες όπως εκπαιδευτικοί, προπονητές και λοιποί αθλούμενοι, με ελεύθερη είσοδο.

Στην παραπάνω ημερίδα θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις