Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το τεντόπανο της Πειραϊκής Πατραϊκής γίνεται πλέον... τσάντα και αγοράζεται μετά μανίας από τους Αμερικανούς τουρίστες!ΦΩΤΟ

Το τεντόπανο της Πειραϊκής Πατραϊκής γίν...

Στο τεντοποιείο Μπαρμπαλιάς στην Αθήνα

Ο Χρήστος Κούρτογλου είναι ιδιοκτήτης του τεντοποιείου «Μπαρμπαλιάς» που έλκει την επωνυμία του από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της Αθηναϊκής επιχείρησης, που στην αρχή διατηρούσε παλαιοπωλείο και έπειτα κατά την δεκαετία του ’50 την μετέτρεψε σε βιοτεχνία τέντας καθώς η ανάπτυξη του κλεινού άστεως δημιούργησε και την ανάγκη για λίγη σκιά στα ανατολικά μπαλκόνια.

Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις ελάχιστες βιοτεχνίες στην πολυσύχναστη οδό Ερμού, έχει και μια ακόμα ιδιαιτερότητα.

Ο Χρήστος εκτός από τέντες είχε την ιδέα να αξιοποιήσει τα ρετάλια που περίσσευαν από τα τόπια φτιάχνοντας σούπερ ανθεκτικές και αδιάβροχες τσάντες.

Οι τσάντες αυτές, που είναι ιδανικές για την παραλία , φέρουν πάνω τους το χαρακτηριστικό σχέδιο της Πειραϊκής Πατραϊκής (δηλαδή τα πορτοκαλί λουλουδάκια με τα πράσινα φύλλα), καραβάκια και ναυτικά σχέδια, ρίγες, τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια και είναι απίστευτα οικονομικές.

Ο Χρήστος  εξηγεί  στο popaganda.gr πως του ήρθε η ιδέα να ασχοληθεί με τις τσάντες και αναπολεί μαζί μας την Ερμού των 50’s όπως την θυμάται από τις διηγήσεις του πατέρα του από τον οποίον έμαθε και την τέχνη, καθώς ο τελευταίος εργάστηκε πρώτα ως υπάλληλος στο κατάστημα του Μπαρμπαλιά και έπειτα ανέλαβε την επιχείρηση που τώρα συνεχίζει ο Χρήστος.

Το χαρακτηριστικό σχέδιο της Πειραϊκής Πατραϊκής που κόσμησε πολλές πολυκατοικίες από το ’50 και ύστερα

Το χαρακτηριστικό σχέδιο της Πειραϊκής Π...

Το χαρακτηριστικό σχέδιο της Πειραϊκής Πατραϊκής που κόσμησε πολλές πολυκατοικίες από το ’50 και ύστερα

Οι τσάντες ήταν μια ιδέα που είχα για να αξιοποιήσω τα πολλά ρετάλια που μας μένουν από τα τόπια. Είναι αδιάβροχες, πάρα πολύ ανθεκτικές και είναι ιδανικές για ψώνια ή για τη θάλασσα. Οι μεγάλες έχουν 10 ευρώ και οι μικρές 8. Ούτε την αξία του πανιού δηλαδή. Οι τουρίστες αγοράζουν τις τσάντες μας και οι Αμερικάνοι ειδικά τις αγαπάνε πάρα πολύ. Κάποτε μάλιστα ένας Αμερικάνος τουρίστας είχε προτείνει στον πατέρα μου να πάει στην Αμερική και να ανοίξουν μαζί κατάστημα και να «καταπλήξουν όλο τον κόσμο», όπως του είχε πει χαρακτηριστικά. Ίσως και να έπρεπε να είχε δεχτεί.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight