Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια": Ο πολιτικός κόσμος για τον Κωστή Στεφανόπουλο

"Υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματικ...

Δείτε τα μηνύματά τους

Ο Ν. Βούτσης για τον θάνατο του Κ. Στεφανόπουλου: Ο σεβασμός και η αγάπη με την οποία ο ελληνικός λαός τον περιέβαλε ήταν η αναγνώριση του εξαίρετου πολιτικού ήθους του

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθύτατη συγκίνησή μου για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημειώνοντας ότι «ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά τη μακρά δημόσια πορεία του υπηρέτησε με εντιμότητα πολιτικές αρχές και διακρίθηκε σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου της χώρας για τη γενναιότητα και την παρρησία του» ενώ «ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το αξίωμά του με την υποδειγματική αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον όπως και τη διεκδίκηση και προβολή όλων των αξιών και προταγμάτων που ενώνουν και δεν διχάζουν τον λαό».

«Ο σεβασμός και η αγάπη με την οποία ο ελληνικός λαός τον περιέβαλε ήταν η αναγνώριση του εξαίρετου πολιτικού ήθους του, αλλά και της σεμνότητας και απλότητας που τον χαρακτήριζαν. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

 

 

 

 

ΥΠΕΞ: Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε η δημοκρατική φωνή αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας της Ελλάδας διεθνώς

«Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, εκφράζοντας «την οδύνη, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου».

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος» όπως σημειώνει «υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός που ενσάρκωσε, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, το πολιτικό ήθος και τη σοβαρότητα, υπηρετώντας την Ελλάδα με σεμνότητα και υπευθυνότητα, θέτοντας πάντοτε ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας».

Και καταλήγει: «Από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, υπήρξε η δημοκρατική φωνή της Ελλάδας διεθνώς. Μια φωνή αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας που εξέφρασε και ένωσε όλους τους Έλληνες πολίτες».

 

«Η απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου κάνει φτωχότερο τον πολιτικό κόσμο» δηλώνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας

 


Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του για τον θάνατο του πολιτικού που, όπως αναφέρει, άφησε τη "σφραγίδα" του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα σπάνιο πολιτικό, μοναδικό ρήτορα, ευπατρίδη, ευγενή, σεμνό και ακέραιο άνθρωπο, εμβληματική φυσιογνωμία της πολιτικής στη χώρα μας.

"Ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε μοναδική αποδοχή από τον ελληνικό λαό, ως ένας από τους πιο σημαντικούς και με την ευρύτερη αποδοχή Προέδρους της Δημοκρατίας που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της. Τιμήθηκε για το ήθος, την ευπρέπεια, τη συνέπεια και την αξιοπρέπεια, που τον διέκρινε σε όλη την πορεία του στα κοινά. Άφησε το πολιτικό του αποτύπωμα έντονα χαραγμένο στη μνήμη όλων των Ελλήνων, ενώ η θητεία του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ήταν υποδειγματική και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά απαιτητικές για τα εθνικά μας θέματα και για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας" σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Σημειώνει, άλλωστε, ότι "δεν είναι τυχαίο πως χαρακτηρίστηκε ως ο Πρόεδρος που 'επιτέλους' λέει αυτά που θέλει, αλλά δεν μπορεί να πει, ο μέσος Έλληνας πολίτης, ως ο Πρόεδρος που υπερασπίστηκε την εθνική ενότητα, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, τα εθνικά μας δίκαια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σεβασμός του στο Σύνταγμα έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους σύγχρονους πολιτικούς, χαρίζοντάς του την αναγνώριση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου".

"Η απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου κάνει φτωχότερο τον πολιτικό κόσμο, κάνει φτωχότερη την Ελλάδα. Η παρακαταθήκη του όμως είναι πλούσια και η θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να εμπνέει όλους τους διαδόχους του και να αποτελεί φάρο ελπίδας για τη χώρα", σημειώνει και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δήλωση Κ. Σημίτη για τον θάνατο του Κ. Στεφανόπουλου: Υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια


«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας υποδειγματικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με βαθιά αφοσίωση στο εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, με προσοχή να υπερβαίνει και να συμβιβάζει τις αντιθέσεις, με ακεραιότητα και εντιμότητα στην άσκηση των καθηκόντων του, υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια» δήλωσε ο Κώστας Σημίτης για την εκδημία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο κ. Σημίτης, οι κυβερνήσεις του οποίου συνέπεσαν με τη δεκαετή θητεία του Κ. Στεφανόπουλου, πρόσθεσε: «παρά τη διαφορετική πολιτική μας προέλευση, συνεργαστήκαμε παραγωγικά σε όλα τα θέματα και αναπτύξαμε μια δημιουργική σχέση και φιλία. Λυπούμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην κηδεία ενός σπουδαίου πολιτικού και ανθρώπου που εκτιμούσα ιδιαίτερα. Θα απουσιάζω στο εξωτερικό».

 

«Σήμερα, στην εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, της Υπερμάχου Στρατηγού, το Έθνος αποχαιρετά τον Εθνικό ηγέτη, τον έντιμο Έλληνα Κωστή Στεφανόπουλο» αναφέρει ανάρτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Πάνου Καμμένου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου.

Επίσης, σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τονίζεται: «Στη μακρά πολιτική διαδρομή του, ο Κωστής Στεφανόπουλος αποτέλεσε την προσωποποίηση της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας και της ακεραιότητας. Ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, για δύο θητείες, τίμησε το αξίωμα με υποδειγματικό δημοκρατικό ήθος. Στη μνήμη των Ελλήνων θα μείνει χαραγμένη, μεταξύ άλλων, η φλογερή πατριωτική ομιλία του κατά την επίσκεψη του τότε Αμερικανού Προέδρου κ. Κλίντον στην Αθήνα. Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Ο πολιτικός κόσμος έγινε φτωχότερος, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ανήκει στη γενιά των παλαιών και τίμιων πολιτικών, που αρχίζουν στις ημέρες μας να σπανίζουν. Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις