Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο ΑΣ ΑμεΑ Ήφαιστος στην ημερίδα του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών του ΠΓΝΠ-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ο ΑΣ ΑμεΑ Ήφαιστος στην ημερίδα τ...

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/11/2016 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Στην ημερίδα με θέμα «Αναζητώντας το Όραμα της Κοινωνικής Ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα της Οικονομικής Κρίσης» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Π. «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/11/2016 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών βρέθηκαν αθλητές και μέλη της διοίκησης του Αθλητικού Σωματείου Ήφαιστος.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε από τον Ήφαιστο ο κοινός στόχος του σωματείου με την Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Π. «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» που δεν είναι άλλος από την βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με ΚΝΜ.

Για να επιτευχτεί αυτός ο στόχος γιατροί, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής συνεργάζονται με τους αθλητές του Ηφαίστου στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών της κλινικής από τους αθλητές, δείχνοντάς τους τις δυνατότητες, τις προοπτικές αλλά και την ποιότητα ζωής που μπορούν να έχουν ως άτομα με ΚΝΜ.

Επίσης αθλητές του σωματείου μας συνεργάζονται με το προσωπικό της κλινικής για τη βελτίωση και τον έλεγχο της φυσικής τους κατάστασης και της καθημερινότητας τους μέσα από επιστημονικές μεθόδους.

Από την πλευρά του Α.Σ. Ηφαιστος έγινε για μια ακόμα φορά σαφές πως αποτελεί προτεραιότητα για το σωματείο μας, η δημιουργία μιας συμβουλευτικής ομάδας από άτομα που έχουν κερδίσει τη μάχη προς την ποιοτική και ανεξάρτητη ζωή, ούτως ώστε αυτοί να λειτουργήσουν ως μοντέλα που θα βοηθήσουν τους πρόσφατα τραυματισμένους συνανθρώπους μας να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ του τραυματισμού τους, παρέχοντάς τους πληροφορίες και δείχνοντας τους ότι είναι δυνατόν να συνεχίσουν να ζουν μια χρήσιμη και δημιουργική ζωή, δίνοντας κίνητρα και στόχους μέσα από αθλητικές, πολιτιστικές και πνευματικές δραστηριότητες που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και βελτιώνουν το ευ ζην.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη της ομάδα να συναντήσουν τον άνθρωπο στον οποίο οφείλει την ύπαρξη της η κλινική, τον δωρητή κύριο Δημήτρη Σφήκα και να συζητήσουν μαζί του για τις προοπτικές ενσωμάτωσης της κλινικής αποκατάστασης με την τοπική κοινωνία.

Ο κύριος Σφήκας έδειξε αρκετά ενημερωμένος για την συνεργασία μας με την κλινική και ενδιαφέρον για το μπάσκετ με αμαξίδιο, υποσχέθηκε στους αθλητές ότι θα τους στηρίξει με την παρουσία του σε κάποιο από τα παιχνίδια στο προσεχές πρωτάθλημα.

Τα μέλη του Α.Σ. Ήφαιστος με την ευκαιρία της συνάντησης χάρισαν μια μπλούζα της ομάδας στον κύριο Σφήκα.

 

Στη φωτογραφία απεικονίζονται με τη σειρά (από αριστερά) Ιουλία Συροκώστα, Κυριακίδης Αθανάσιος, Σφήκας Δημήτριος, Κοντογιάννης Παναγιώτης, Κοντοδήμος Γρηγόρης, Σταμάτης Επαμεινώνδας, Τζιμπρές Χαράλαμπος και Ρόναλ Τατάνι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΑΣ ΑμεΑ Ήφαιστος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 18ο κύπελλο Ελλάδας της ΟΣΕΚΚ-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις