Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: Η γενιά των «προκάτ» πότε θα μπει σε σχολικό κτίριο;

Ιάσονας Φωτήλας: Η γενιά των «προκάτ» πό...

Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υποδομών

Στη χρήση προκάτ ως σχολικά κτίρια οκτώ χρόνια μετά το σεισμό σε Αχαΐα και Ηλεία αναφέρεται με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υποδομών ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας.Όπως αναφέρει:

"Το δημοτικό σχολείο της Νέας Μανωλάδας ακόμη και σήμερα – οκτώ χρόνια μετά το σεισμό – εξακολουθεί να στεγάζεται σε προκάτ, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει σαπισμένα πατώματα και μουχλιασμένες οροφές και τοίχους. Επίσης, εάν τα παιδιά θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Μουσικό γυμνάσιο Βαρθολομιού θα στεγαστούν και πάλι σε προκάτ αίθουσες. Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να υπάρχει υγιεινή στους χώρους διδασκαλίας του δημοτικού της Νέας Μανωλάδας καθώς και πότε προβλέπεται να μετακινηθούν οι μαθητές που εδώ και οκτώ χρόνια φοιτούν σε προκάτ σε επισκευασμένο ή νέο κτίριο. Επίσης, εάν η Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που όφειλε ώστε να μην αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους καταστάσεις οι μαθητές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς

Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα:  Η γενιά των «προκάτ» πότε θα μπει σε σχολικό κτίριο;

Τον Ιούνιο του 2008 ο Εγκέλαδος χτύπησε Αχαΐα και Ηλεία με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες, με τις οποίες κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να ζουν ακόμη και σήμερα. Το 2008 λοιπόν αποτέλεσε τη χρονιά δημιουργίας μιας νέας γενιάς: της γενιάς του «προκάτ».

Συγκεκριμένα, το δημοτικό σχολείο της Νέας Μανωλάδας αποτελούταν από δύο διδακτήρια: το πρώτο - κατασκευής 1978 - καταστράφηκε, ενώ το δεύτερο - κατασκευής 1950 - κρίθηκε «επισκευαστέο» μετά το σεισμό του 2008. Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να μετακινηθούν σε προκάτ σχολείο, στο οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα στεγάζονται αφού δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια εξεύρεσης των πόρων ή για την επισκευή του κτιρίου ή για μετακίνησή τους σε ένα νέο κτίριο. Μάλιστα, η κατάσταση σήμερα είναι πολύ άσχημη, αφού στο σχολείο φοιτούν 80 παιδιά στις πλέον ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, με σαπισμένα πατώματα και μουχλιασμένες οροφές και τοίχους. Δηλαδή έχει διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο από άποψη υγιεινής περιβάλλοντος που χρίζει άμεσης αντιμετώπισης.

Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα, εάν τα παιδιά θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Μουσικό γυμνάσιο Βαρθολομιού θα στεγαστούν και πάλι σε προκάτ αίθουσες.

Σχετικοί φορείς αναφέρουν ότι η κύρια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση πέφτει στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε. - πρώην ΟΣΚ) που θα έπρεπε να έχει ετοιμάσει το σχετικό φάκελο προκειμένου να μπει το σχολείο σε κάποιο πρόγραμμα.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Αληθεύουν τα δημοσιεύματα σχετικά με την υγιεινή στους χώρους διδασκαλίας του Δημοτικού της Νέας Μανωλάδας; Εάν ναι, σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβείτε;

Ισχύουν τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη χρήση προκάτ ως δημοτικό σχολείο της Νέας Μανωλάδας και ως Μουσικό γυμνάσιο Βαρθολομιού; Προβλέπεται να μετακινηθούν οι συγκεκριμένοι μαθητές ή σε επισκευασμένο ή σε νέο κτίριο; Εάν ναι, ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

Έχουν ετοιμαστεί σχετικοί φάκελοι από την ΚΤΥΠ Α.Ε.; Εάν όχι, για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες μετά από οκτώ χρόνια; Εάν ναι, σε ποια φάση βρίσκονται;

Υπάρχουν και άλλα σχολεία στην περιοχή της Αχαΐας και Ηλείας που οκτώ χρόνια μετά το σεισμό εξακολουθούν να στεγάζονται σε προκάτ; Εάν ναι, ποια είναι αυτά και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα εύρεσης λύσης για το σύνολο των σχολείων;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας- Αχαΐας".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις