Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ Γ. ΤΣΕΡΙΩΝΗ, ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ Γ. ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πάμε; Ζωζά και Παπευθυμίου γίνονται ξεναγοί μας

Εάν ακόμα δεν έχετε πάει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της εθνικής οδού, σπεύστε, καθώς τελειώνει η πρωτοποριακή έκθεση  «Ευθραυστότητα» του διακεκριμένου εξ Αθηνών εικαστικού Γιώργου Τσεριώνη χάρη στην οποία, για πρώτη φορά είδαμε σύγχρονη τέχνη σε διάλογο με τις ρωμαικές αρχαιότητες. Σκεφθείτε πως όλο το Μουσείο μετατράπηκε σε αλληγορική εγκατάσταση! Μάλιστα, το ερχόμενο Σάββατο στις 12.30 ο ίδιος ο καλλιτέχνης μαζί με την επιμελήτρια-γκαλερίστα Λιάνα Ζωζά και το μουσειολόγο Ξενοφώντα Παπαευθυμίου θα πραγματοποιήσουν ξενάγηση για όλους, που θα σηματοδοτήσει το φινάλε της έκθεσης.

 

Θυμίζουμε πως η έκθεση ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαίας συνδέοντας θραύσματα του σήμερα με θραύσματα του χθες. Οι συνθέσεις καταδεικνύουν τον εγκλωβισμό του ανθρώπου σ’ έναν σκληρό και αμφίβολο αγώνα επιβίωσης με ορατό πάντοτε τον κίνδυνο της κατάρρευσής του. Oπως μας εξήγησε στο thebestVIEW ο Γιάννης Τσεριώνης με αφορμή τα εγκαίνια: «Η έκθεσή μου για την ευθραυστότητα δημιουργήθηκε ειδικά για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Είναι διασπαρμένη σε όλες τις αίθουσες, με14 έργα - όλα καινούρια εκτός από δυο παλιότερα- για να επιτευχθεί ένας διάλογος παλιού και σύγχρονου. Πρόκειται για μια ιδέα του επιμελητή αρχαιολόγου του μουσείου Γιάννη Μόσχου. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη. Επειδή όλες οι αρχαιότητες αποτελούν θραύσματα καθώς προυπήρχαν ως μέρος κάποιου μνημείου, καταπιάστηκα με την καινούρια εκδοχή του θραύσματος, με την έννοια της κοινωνικής, ιστορικής και ψυχολογικής ανάλυσης. Ολο αυτό είναι ένας συμβολισμός για τα κομμάτια που προσπαθούμε σήμερα να μαζέψουμε… Εχω μεγάλη γκάμα υλικών, αλλά κυρίως θα δείτε κεραμικά. Χρησιμοποιώ πολύ τον πηλό»

* Ο Γιώργος Τσεριώνης  είναι απόφοιτος της Σχολής Βακαλό. Εργα του φιγουράρουν στις συλλογές των ΜΜΣΤ, ΚΜΣΤ, Μπενάκη, Citybank, Alpha Bank κλπ. Τα ιδιαίτερα έργα της "Eυθραυστότητας"μεταφέρθηκαν στο Μουσείο μας "απέναντι" σε ψηφιδωτά, λουτρά, τάφους, αγάλματα για να μας προβληματίσουν με τους υπανιγμούς τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View