Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Τουριστικοί χάρτες στην καρδιά της Πάτρας,από το Επιμελητήριο-Ρώσοι,Γάλλοι και Γερμανοί μας προτίμησαν το καλοκαίρι

Αχαΐα:Τουριστικοί χάρτες στην καρδιά της...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αναζητούνται και νέοι χώροι

Το έλλειμμα κατατόπισης των τουριστών που επισκέπτονται στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή καλύπτει το Επιμελητήριο Αχαΐας. Το πρώτο βήμα έγινε με την τοποθέτηση δύο μεγάλων χαρτών στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου. Ο ένας (στη Ρήγα Φεραίου) είναι στα Αγγλικά και ο άλλος (στην Αγίου Νικολάου)στα Ρωσικά, λόγω του θρησκευτικού τουρισμού που προκύπτει λόγω του Αγίου Ανδρέα.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr o Θανάσης Κούστας, ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, υπήρχε έλλειμμα ως προς την ύπαρξη χαρτών στο κέντρο, που να ενημερώνουν τους τουρίστες για το πού βρίσκονται, ποια αξιοθέατα μπορούν να επισκεφθούν, καθώς και για τα events που διοργανώνονται όλο τον χρόνο στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό οι χάρτες αποτυπώνουν τον Άγιο Ανδρέα, την Αchaia Clauss, το Κάστρο της Πάτρας, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κ.α..Αναφέρονται επίσης το Καρναβάλι, η έκθεση Patras IQ, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας κλπ.

Επιπλέον αναγράφονται και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Άλλωστε στο πλαίσιο του προγράμματος του Επιμελητηρίου "Culture and shopping" την πόλης επισκέφθηκαν από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Οκτωβρίου 5.500 τουρίστες, από Ρωσία, Γαλλία και Γερμανία. Αυτοί αποτελούσαν οργανωμένα γκρουπ, αναφέρει ο κ. Κούστας και φυσικά στην πόλη βρέθηκαν και πολλοί άλλοι τουρίστες, που ταξίδεψαν μεμονωμένα.

Σε κάθε περίπτωση το καλοκαίρι συναντούσες τουρίστες στο κέντρο, όχι μόνο στο εμπορικό, αλλά και σε σημεία όπως το Μαρκάτο και η Ηφαίστου, καθώς φέτος το Επιμελητήριο ενέταξε στους χάρτες που εξέδωσε για το Culture and Shopping το Μαρκάτο και το Ρωμαϊκό Στάδιο, στην Ηφαίστου.

Οι δύο μεγάλοι τουριστικοί χάρτες έχουν τοποθετηθεί σε χώρο - πλαίσιο του ΣΚΕΑΝΑ. Το Επιμελητήριο Αχαΐας αναζητά κι άλλους χώρους για την τοποθέτηση αντίστοιχων χαρτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις