Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O "Μουτζούρης" της Πάτρας από κατάλυμα προσφύγων και τοίχος συνθημάτων,γίνεται ξανά τρένο - Τελευταίες πινελιές και παραδίδεται άμεσα - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

O "Μουτζούρης" της Πάτρας από ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Θα περαστεί και με αντι-γκράφιτι υλικό

O Μουτζούρης της Πάτρας από κατάλυμα προσφύγων και τοίχο συνθημάτων, γίνεται ξανά η ατμομηχανή - ορόσημο για τον σιδηρόδρομο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Την προηγούμενη εβδομάδα έμπαιναν οι τελευταίες πινελιές. Η ιστορική ατμομηχανή καθώς και ο περιξ χώρος που διαμορφώθηκε εκ νέου, παραδίδονται άμεσα.

Τα αποκαλυπτήρια του παλιού τρένου αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες και όταν η ατμομηχανή "περαστεί" και με αντι-γκράφιτι υλικό, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος..

Ο ΟΣΕ προχωρά σε εργασίες στον χώρο όπου φυλάσσεται η ατμομηχανή, αλλά και σε εργασίες συντήρησης που αναδεικνύουν το παλιό τρενάκι της Πάτρας.

Εξάλλου το προηγούμενο διάστημα ο ΟΣΕ Πάτρας ανακοίνωσε πως υπάρχει ανοικτή εργολαβία ανακαίνισης των κτιρίων και των αποβάθρων του Προαστιακού.

«Στα πλαίσια του έργου αυτού έχουν προϋπολογιστεί και μελετηθεί να γίνουν και θα γίνουν και εργασίες διαμόρφωσης-καθαρισμων και στο κηπάκι του κεντρικού σταθμού της Πάτρας όπου βρίσκεται η παλιά ατμομηχανή» τονίζει στην ανακοίνωση του.

Οι εργασίες αυτές, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του  θα αναδείξουν την ατμομηχανή σαν σήμα κατατεθέν του ΟΣΕ στην πόλη της Πάτρας.

Εξάλλου, ποιος δεν αναγνωρίζει το σημείο όπου τραβήχτηκε η παραπάνω φωτογραφία; Είναι η Όθωνος Αμαλίας, λίγο πριν τον σταθμό του ΟΣΕ. Και η ατμομηχανή της φωτογραφίας ενδεχομένως είναι η ίδια που βρίσκεται σήμερα μπροστά από τον ΟΣΕ της πόλης.

Στην ασπρόμαυρη φωτο φαίνεται η ιστορική στιγμή που καταφθάνει για πρώτη φορά στην Πάτρα ατμομηχανή.

Δείτε πως ήταν και πως γίνεται σήμερα η ιστορική ατμομηχανή της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις