Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Ρούχα με το κιλό" και στην Πάτρα- Πώς ο καταναλωτής βρίσκει επώνυμα ρούχα με 3 ευρώ

"Ρούχα με το κιλό" και στην Πά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Όσα μάθαμε

Στην Ελλάδα της κρίσης οι περισσότεροι επιχειρηματίες ψάχνουν τρόπους για να επιβιώσουν  και να προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό νέες λύσεις και διεξόδους. Τα καταστήματα ενδυμάτων που τα τελευταία χρόνια είχαν πλημμυρίσει την αγορά άρχισαν να εφαρμόζουν γενναίες εκπτώσεις, προσφορές αλλά και πρωτότυπες ιδέες.

Η πώληση ρούχων με το κιλό είναι μια από αυτές. Η ιδέα ήρθε και στην Πάτρα με ένα κατάστημα χονδρικής πώλησης να κάνει την εμφάνιση του στην Ακτή Δυμαίων, κοντά στο ποτάμι της Λεύκας.

Εμείς επισκεφθήκαμε τον χώρο και μάθαμε πώς αυτή η ιδέα βοηθά τους καταναλωτές να αποκτήσουν ρούχα σε υπερβολικά χαμηλές τιμές.

«Πρόκειται για stock εμπόρευμα από ανεπτυγμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης που διαθέτουν «γερή» αγορά στον χώρο της ένδυσης. Η ιδέα ονομάζεται επαναδιοχεύτεση επώνυμων ρούχων»μας εξήγησε ο Μάνος Καραλής, υπέυθυνος του καταστήματος.

Τι κατηγορίες ρούχων συναντάμε;

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ρούχων. Κάποια για παράδειγμα είναι second hand κάποια άλλα όχι. Υπάρχουν ακόμη και επώνυμα ρούχα.

Πώς αυτή η ιδέα βοηθάει τον καταναλωτή;

Πρώτα βοηθάει τους εμπόρους που ασχολούνται με το ένδυμα. Η τιμή με βάση το κιλό δίνει μια μονάδα μέτρησης η οποία δίνει την δυνατότητα χαμηλού κοστολογίου και άρα χαμηλής πώλησης. Το κόστος για τον καταναλωτή μπορεί να φτάσει τα 3 ευρώ.

Όσο για το πόσο κοστίζουν τα ρούχα με το κιλό;

Η ελάχιστη ποσότητα που πρέπει να πάρει ένας έμπορος είναι τα 20 κιλά. Το ένα κιλό κοστίζει 3,5 με 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά