Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΗΓΑΜΕ STER: Ο ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ ΩΣ… ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ, ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑΚΟΥΤΕΛΑ ΣΥΝ ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΕΡΙ BULLING

ΠΗΓΑΜΕ STER: Ο ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ ΩΣ… ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πιο… «πακέτο» δε γίνεται

 

Το αμερικάνικο σινεμά αρέσκεται και ειδικεύεται στους υπερανθρώπους, οπότε η περιπέτεια «The accountant» είναι «κομμένη και ραμμένη» ακριβώς γι΄αυτό. Ο σούπερ σταρ καρδιοκατακτητής Μπεν Αφλεκ  υποδύεται εδώ έναν χαρακτήρα πολύ σύνθετο (κάτι σε πακέτο «όλα σε ένα») αφού ο ήρωας Κρίστιαν Γουλφ είναι ταυτόχρονα ένας πληγωμένος αυτιστικός ενήλικας, ένας  μοναχικός και απόκοσμος λογιστής-μαθηματική διάνοια αλλά και ένας εξωπραγματικός action man, αφού ισοπεδώνει πέντε μαζί και πυροβολεί κατακούτελα με απάθεια.

Γενικότερα όμως η ταινία είναι λίγο απ’όλα: Και δράμα αφού ο πρωταγωνιστής υποφέρει από αυτισμό και  βιώματα από σαδιστή στρατιωτικό πατέρα (οπότε δίνονται τα ηθικοπλαστικά μηνύματα περί bulling και διαφορετικότητας).

Και περιπέτεια μυστηρίου γιατί ψάχνουμε τον πελάτη –απατεώνα του οποίου εξετάζει τα λογιστικά βιβλία προκαλώντας κυνηγητά και φόνους.

Και action thriller αφού ο ίδιος ο λογιστής αναλαμβάνει θεαματική ηρωική δράση με αφορμή έναν ανεκπλήρωτο έρωτα με μικροσκοπική λογίστρια που «καταλαβαίνει και νιώθει κοντά».

Μαζί με το μπλέξιμο με την αστυνομία και το μυστικό life style του πρωταγωνιστή σε ίνοξ τροχόσπιτο με έργα τέχνης, αντιλαμβάνεστε πως το αμερικάνικο mix & much είναι στο μεγαλείο του. Πού καιρός για ψυχαναλυτικές εμβαθύνσεις;

Ο 44χρονος βέρος καλιφορνέζος Μπεν Αφλεκ δείχνει όπως πάντα ωραίος (ψηλός, ψύχραιμος και με μεγάλες πλάτες) και παίζει με το γνωστό αποστασιοποιημένο ύφος είτε όταν υπολογίζει, είτε όταν σκοτώνει. Περνάς σίγουρα καλά κι ευχάριστα το δίωρο και με αυταρέσκεια κάνεις τη σωστή μαντεψιά προς το τέλος για την αναπάντεχη ιδιότητα- έκπληξη κάποιων δεύτερων ηρώων. Με λίγα λόγια made in USA εμφανέστατα. Βγήκαμε χαμογελώντας από τα Ster και ναι, είχε πολύ κόσμο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View