Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κοινο_Τοπία στηρίζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Αγίου Στεφάνων Αχαΐας

Η Κοινο_Τοπία στηρίζει το Σχολείο Δεύτερ...

Μια σημαντική προσπάθεια

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Δράσεων της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με τη υποστήριξη των Πολιτών Εν Δράσει προχωρά σε μια νέα προσπάθεια αυτή τη φορά για τη στήριξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που λειτουργεί από φέτος ως αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα στο κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου Αχαΐας στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Η προσπάθεια αποσκοπεί στη δημιουργία υποδομών και στη συλλογή εξοπλισμού για τις πάγιες ανάγκες του σχολείου αλλά και στην ανεύρεση αναλώσιμων για τους μαθητές-κρατούμενους που θα συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί και για τις οποίες καλούμε κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο πολίτη να συμβάλλει είναι βιβλία (λογοτεχνίας, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, τεχνικά) στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αλβανικά τετράδια, μπλοκ σημειώσεων, φάκελοι (όλα αυτά χωρίς έλασμα, σπιράλ ή μεταλλικά αντικείμενα) γραφικά (στυλό, μολύβια, μαρκαδόροι, μπογιές) απλά ράφια τοίχου (για την αποθήκη), πίνακες ανακοινώσεων, φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου (σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες).

Όσοι φίλοι και μέλη του συλλόγου θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια στήριξης αυτής της δράσης μπορούν να προσφέρουν και χρήματα για τα οποία η Κοινο_Τοπία δεσμεύεται να αγοράσει -σε συμφέρουσες τιμές και οικονομία κλίμακος- και να παραδώσει άμεσα κάποια από τα προαναφερόμενα είδη υποδομής καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί. Η Κοινο_Τοπία θέλοντας να συνδράμει και η ίδια για το στήσιμο του σχολείου διέθεσε στο ΚΚ Αγ. Στεφάνου το συμβολικό ποσό των 300€ από το ταμείο του συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδίδουν τα είδη μικρού όγκου και τα χρήματα στο κατάστημα ΠΟΤΑ Σπηλιώτη, πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου 134 (μεταξύ Βότση και Φιλοποίμενος), ώρες καταστημάτων, 2615.002009 από Πέμπτη 20 Οκτωβρίου έως και Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να καλούν στο 6977.135434 (Ανθή Καρατράντου) για περαιτέρω συνεννόηση.

Η βοήθεια για την κάλυψη βασικών αναγκών των ατόμων που εκτίουν την ποινή τους αυτή την περίοδο για παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί συμβολή της Κοινωνίας των ενεργών Πολιτών στην ευθύνη της πολιτείας για αξιοπρεπείς συνθήκες στα σωφρονιστικά καταστήματα και σε καμία περίπτωση δεν αίρονται οι υποχρεώσεις της όπως αυτές προβλέπονται από τη νομοθεσία κ΄ τις διεθνείς συμβάσεις για τις συνθήκες εγκλεισμού και των πολιτικών κοινωνικής επανένταξης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις