Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος

Έρχεται στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Κορέας...

Καλεσμένος του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος»

Στην Πάτρα αναμένεται να έρθει την ερχομένη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, ο Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος προκειμένου να μιλήσει στον Σύλλογο Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος».

Η ομιλία του θα δοθεί στην νέα αίθουσα του Συλλόγου στην οδό Μιαούλη 68 και Κανακάρη, δίπλα ακριβώς στο κεντρικό κτίριο, στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι «Τα μεγαλεία του Θεού στην Εκκλησία της Κορέας».

Ο εκλεκτός ομιλητής θα αναφερθεί στο έργο που επιτελείται από τον ίδιο και τους συνεργάτες του στην χώρα αυτή της Άπω Ανατολής, που είναι από τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας έρχεται στην Πάτρα. Η πιο πρόσφατη επίσκεψη του ήταν το καλοκαίρι του 2015, οπότε μιλώντας σε εκδήλωση στον «Πρωτόκλητο», είχε αναφερθεί στην μεγάλη προοπτική που υπάρχει για την διάδοση της Ορθοδοξίας καθώς εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους ανθρώπους εκεί για τον Χριστιανισμό.

Είχε τονίσει όμως πως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό και είχε επισημάνει πως χρειάζονται νέοι ιεραπόστολοι για να διαδώσουν το μήνυμα του Κυρίου στις χώρες της Άπω Ανατολής, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της γης. Την πραγματικότητα αυτή έχουν αναγνωρίσει οι ετερόδοξοι και ήδη τα ιεραποστολικά τους κλιμάκια αναπτύσσονται σε πολλές περιοχές , δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους Ορθοδόξους, είχε πει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος διακρίνεται για την καλοσύνη και την απλότητα του. Συγκαταλέγεται στους πιο εκλεκτούς και λόγιους αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως έχει μεγάλη θεολογική παιδεία, και έχει σπουδάσει σε φημισμένα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Σήμερα εκτός από Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας είναι καθηγητής Ελληνικών και Βαλκανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο HUFS της Σεούλ.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορέας, υπέρτιμος και Έξαρχος Ιαπωνίας, κ. Αμβρόσιος (κατά κόσμο Αριστοτέλης) Ζωγράφος γεννήθηκε στην Αίγινα στις 15  Μαρτίου 1960. Στο νησί ολοκλήρωσε τις εγκυκλίους σπουδές του. Το 1983 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1985 και Πρεσβύτερος το 1991. Την 21ην Δεκεμβρίου 2005 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Βοηθός παρά τον Μητροπολίτη Κορέας Επίσκοπος, υπό τον τίτλο της πάλαι πότε διαλαμψάσης Επισκοπής Ζήλων. Μητροπολίτης Κορέας και Υπερτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας εξελέγη στις 28 Μαΐου 2008 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είναι κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Διαβάστε ακόμα:

Στην Πά­τρα ο Μη­τρο­πο­λί­της Κο­ρέ­ας Αμ­βρό­σι­ος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις