Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΗ:Στο σκοτάδι με τρία παιδιά."Ηλεκτροπληξία" για πολλούς καταναλωτές στη Δυτική Ελλάδα-Νέα κινητοποίηση σήμερα στην Πάτρα-ΦΩΤΟ

ΔΕΗ:Στο σκοτάδι με τρία παιδιά."Ηλε...

Διαμαρτυρία στην Ακτή Δυμαίων

Νέα κινητοποίηση έκαναν σήμερα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα, στην Ακτή Δυμαίων ενάντια στις διακοπές ρεύματος. Την ίδια ώρα συνεχίζονται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι διακανονισμοί για την εξόφληση  οφειλών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή.

Οι οφειλές πνίγουν πολλά νοικοκυριά κι επιχερήσεις. Άλλωστε η Αχαΐα σύμφωνα και με στατιστικά στοιχεία είναι πρωταθλήτρια στους ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Αχαΐα: 98 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές στη ΔΕΗ - Τα ... - Thebest.gr

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε και μια μητέρα τριών παιδιών που τα μεγαλώνει μόνη της όπως είπε, χωρίς ρεύμα. Μάλιστα πλεον δεν διαθέτει ούτε μετρητή καθώς της τον πήρε η ΔΕΗ.

Καθημερινά στα γραφεία της ΔΕΗ γίνονται 150 με 200 διακανονισμοί την ημέρα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr. Τα ποσά των οφειλών κυμαίνονται από 1000 έως 15.000 ευρώ.

 

"Ηλεκτροσόκ" από τις οφειλές στη ΔΕΗ- Πάνω από 150 - Thebest.gr

Πάτρα: Απέκλεισαν την είσοδο της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

"ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 Π.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ, που έδωσε στις Διοικήσεις των σωματείων μας στην τελευταία μαζική κινητοποίηση στις 6/9, απαιτήσαμε να σταματήσει το μπαράζ διακοπών ρεύματος, η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχίζει να κόβει το ρεύμα στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ την ίδια στιγμή που διαφημίζει την «κοινωνική της πολιτική απέναντι στις ευπαθείς –ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» στην πράξη αυτό που κάνει είναι να εκβιάζει και να τρομοκρατεί προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα. Παίρνει μέτρα καταστολής ακόμα και με συλλήψεις οφειλετών που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Είναι η ίδια πολιτική τρομοκρατίας και καταστολής που εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκειμένου να περάσει την αντεργατική της πολιτική, την πολιτική που τσακίζει τα εναπομείναντα δικαιώματα, συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει την φοροληστεία, φορτώνει τα βάρη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, διευρύνει την εξαθλίωση για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου για να βγει από την κρίση του, που η συσσώρευση των κερδών του δημιούργησε.

Μπροστά σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση κανένας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Τα σωματεία μας όπως έχουν κάνει και το προηγούμενο διάστημα με ανάλογα εργατικά λαϊκά προβλήματα, πήραν την πρωτοβουλία νέας κινητοποίησης.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τους νέους ανέργους, τους συνταξιούχους, από όλους τους κλάδους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, πιο πλατιά πιο δυνατά! Να δημιουργήσουμε κίνημα αλληλεγγύης και σύγκρουσης με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που μας έχει ρίξει στην εξαθλίωση και μας βυθίζει στο σκοτάδι!

Κανένας συνάδελφος στο σκοτάδι!

Κανένας εργαζόμενος χωρίς ρεύμα!

Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος!

Να επανασυνδεθούν άμεσα όλα τα κομμένα ρεύματα των λαϊκών νοικοκυριών.

Οι ρυθμίσεις χρεών των εργατικών νοικοκυριών να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί η εργατική οικογένεια.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 Π.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ.

Πάτρα: Αναμονή για γερά νεύρα στη ΔΕΗ - Τέσσερις φορές ... - Thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις