Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Χάμιλτον : "Θα βρω δύναμη από μέσα μου για να πολεμήσω"

Χάμιλτον : "Θα βρω δύναμη από μέσα ...

Η Mercedes βίωσε μια... επώδυνη εμπειρία στη Μαλαισία

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Σεπάνγκ το γκραν πρι της Μαλαισίας, το οποίο ήταν ο 16ος από τους 21 αγώνες της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα, όμως ομάδες και οδηγοί δεν... προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα. Kαθώς την Κυριακή διεξάγεται στη Σουζούκα της Ιαπωνίας το επόμενο γκραν πρι του πρωταθλήματος.

Η Mercedes βίωσε μια... επώδυνη εμπειρία στη Μαλαισία, καθώς, αν και τα δύο μονοθέσιά της εκκίνησαν από την πρώτη σειρά, ο Νίκο Ρόσμπεργκ είχε επαφή στην πρώτη στροφή με τον Σεμπάστιαν Φέτελ (σ.σ. η οποία τον έριξε στην τελευταία θέση) και τελικά τερμάτισε τρίτος, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε με σπασμένο κινητήρα στον 41ο γύρο, την ώρα που είχε την πρωτοπορία στον αγώνα.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν επέτρεψε στη γερμανική ομάδα να στεφθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές, ενώ ο Γερμανός, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών, αύξησε στους 23 βαθμούς το προβάδισμά του έναντι του Βρετανού τρις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ομάδας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, τόνισε:

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Όμως, τα λόγια δεν θα το αλλάξουν αυτό τώρα. Εμείς σηκωνόμαστε επάνω, τινάζουμε τη σκόνη και κοιτάμε τον επόμενο αγώνα. Όσον αφορά τον Λιούις, μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε:

"Πώς είναι αυτό δυνατόν;" Όμως, δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση ή μοτίβο σε αυτές τις εγκαταλείψεις. Εάν υπήρχε, θα το λύναμε. Κάναμε αυτή τη συζήτηση μαζί του και καταλαβαίνει ότι κι εμείς αισθανόμαστε τον πόνο του. Παρά την απογοήτευσή του, προσπαθεί να "ανεβάσει" την ομάδα και τον θαυμάζουμε περισσότερο από ποτέ γι' αυτό.

Θα το ξεπεράσουμε μαζί. Είναι σκληρό, όταν αυτά τα πράγματα έρχονται σε ένα κρίσιμο σημείο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην προσπάθειά του.

Όμως, το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Υπάρχουν ακόμη πέντε αγώνες. Θα είναι δύσκολο, βέβαια, καθώς ο Νίκο οδηγεί καλύτερα από ποτέ. Το απέδειξε αυτό στη Σιγκαπούρη και στη συνέχεια ξανά με μια σπουδαία ανάκαμψη στη Μαλαισία. Θα τους αφήσουμε να παλέψουν στην πίστα στους επόμενους πέντε αγώνες -ελπίζουμε χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας- και στη συνέχεια θα δούμε πού βρισκόμαστε.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν πρόκειται να μιλήσουμε άλλο για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων, προτού αυτό συμβεί. Θα μείνουμε προσγειωμένοι και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε κάθε τομέα, έως ότου επιτύχουμε το στόχο μας».

Στο μεταξύ, ο Νίκο Ρόσμπεργκ δήλωσε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της Mercedes: «Η Κυριακή δεν ήταν σπουδαία για μας, δυστυχώς. Ο αγώνας μου σχεδόν τελείωσε πριν καν αρχίσει και συμπάσχω με τον Λιούις, καθώς έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση και είναι οδυνηρό να χάνεις όλους αυτούς τους βαθμούς έτσι.

Για τα παιδιά (σ.σ. οι μηχανικοί) επίσης, βλέποντας όλη τη σκληρή δουλειά τους να καταστρέφεται σε λίγες στιγμές πρέπει να είναι αρκετά βάναυσο -ειδικά στο τέλος ενός τόσο απαιτητικού σωματικά Σαββατοκύριακου.

Όμως, δεν μπορείς να υποτιμήσεις πόσο δυνατή είναι αυτή η ομάδα. Θα επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατά. Φυσικά, το αποτέλεσμα στη Μαλαισία πήγε υπέρ μου στη μάχη του τίτλου.

Αυτό είναι ένα γεγονός και δεν μπορώ να ισχυριστώ το αντίθετο. Όμως, δεν σκέφτομαι τη βαθμολογική κατάσταση όλη τη σεζόν και δεν πρόκειται να αρχίσω τώρα. Είμαι εδώ για να κερδίζω αγώνες και αυτός είναι ο στόχος κάθε φορά. Η Σουζούκα είναι η επόμενη ευκαιρία και θα μου άρεσε να σταθώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου εκεί.

Είναι μια από τις πραγματικά σπουδαίες, κλασικές πίστες, όπου όλοι οι θρύλοι έχουν νικήσει, επομένως θα ήταν τιμή να προσθέσω το όνομά μου σε αυτή τη λίστα.

Πρέπει να βελτιωθώ σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις μου εκεί, όμως νομίζω ότι έχω δείξει φέτος πως έχω μάθει πολλά από τα προηγούμενα δύο χρόνια (σ.σ. ήταν δεύτερος στον αγώνα πίσω από τον Χάμιλτον), επομένως είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σε αυτή την πρόκληση.

Ελπίζω ότι θα είναι ένα σπουδαίο τριήμερο και μια καλή κοντινή μάχη γι' αυτούς τους απίθανους Ιάπωνες φιλάθλους».

Τέλος, ο Λιούις Χάμιλτον επισήμανε από την πλευρά του ανάμεσα σε άλλα: «Φυσικά, το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν μια τεράστια απογοήτευση. Όχι μόνο για μένα προσωπικά, αλλά για ολόκληρη την ομάδα. Όμως, δεν έχει κανένα νόημα να μένουμε σε αυτά τα πράγματα.

Αυτό είναι απλά αρνητική ενέργεια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον επόμενο αγώνα, να κάνουμε ένα βήμα τη φορά και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σκληρή δουλειά και ποτέ δεν την έχω φοβηθεί.

Τα παιδιά (σ.σ. οι μηχανικοί) έχουν επίσης πληγωθεί από αυτό που συνέβη και ξέρω ότι θα δουλέψουν το ίδιο σκληρά για να κάνουν τα πράγματα σωστά την επόμενη φορά.

Αυτό δεν είναι το πιο χαμηλό σημείο, στο οποίο έχω βρεθεί. Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που έχω βρεθεί πιο χαμηλά. Ανεξάρτητα από αυτό, θα βρω δύναμη από μέσα μου για να πολεμήσω σε αυτά τα επόμενα πέντε αγωνιστικά τριήμερα.

Εάν μπορέσω να αποδώσω όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο και το μονοθέσιο δεν έχει προβλήματα, τότε καλά πράγματα μπορούν να έρθουν προς το μέρος μου.

Αγαπώ την πίστα της Σουζούκα και ήμουν γρήγορος εκεί τα προηγούμενα δύο χρόνια, επομένως ελπίζω ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Ξέρω ότι θα έχω φανταστική υποστήριξη στις κερκίδες που θα με "ανεβάσει" και θα μου δώσει αυτή την επιπλέον ώθηση.

Η ενέργεια από τους φιλάθλους στη Μαλαισία ήταν η καλύτερη που έχω δει εκεί και τώρα πηγαίνουμε στην Ιαπωνία, όπου οι φίλαθλοι απλά δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκουν ένα άλλο επίπεδο κάθε χρόνο.

Είναι τρελό πόσο τρελαίνονται για το άθλημα. Μπορώ να τα καταφέρω, για να τους ανταποδώσω όλη την αγάπη και τη δύναμη που μου στέλνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φόρμουλα: Ο Ρικιάρντο νίκησε στην Μαλαισία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports