Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

TI ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ

TI ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: ΤΑ ΞΕΝΑ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ιστορία, έρωτες και μυστήρια

Ως συνεπείς «αναγνώστριες του κόσμου» ξεχωρίσαμε τα best sellers ξένης λογοτεχνίας του φετινού θέρους,  που έχουν κατακτήσει το κοινό στον ευρύτερο βιβλιόφιλο χάρτη. Οσες και όσοι δεν θέλετε να περιορίζεστε στις «δικές μας» φίρμες (όπως Μαντά, Δημουλίδου, Κόντζογλου, Χωμενίδη, Κορτώ, Ξανθούλη κλπ) ανακαλύψτε τις διεθνείς πένες που έχουν κάνει αίσθηση τελευταία. Μυθοπλασία από μεγάλες συγγραφικές φωνές Ισπανίας, Ιταλίας, Αμερικής Βρετανίας. Γιατί καλοκαίρι δεν είναι μόνο μακροβούτι, αντιηλιακό, μπαράκια αλλά νοητά ταξίδια κάτω απ΄το πεύκο. Με πολύκροτα βιβλία κόστους από 16 ως 20 ευρώ.

CONFITEOR


Ποιός μπορεί να αγνοήσει το μυθιστορηματικό θρίλερ, που έχει «σαρώσει» όλα τα ισπανικά βραβεία κι έχει μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες,  με πωλήσεις τουλάχιστον  ενός εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως; Το Confiteor μας μεταφέρει στη Βαρκελώνη του 69χρονου καταλανού συγγραφέα Ζάουμε Καμπρέ, όπου ο ήρωάς του Αντριά, νυν καθηγητής ιστορίας, προσπαθεί να θυμηθεί και να ξεδιαλύνει οικογενειακές αμαρτίες  διανύοντας πέντε αιώνες φρικτών γεγονότων από την Ιερά Εξέταση ως το Αουσβιτς. Με αφετηρία την παιδική του ηλικία και τα «κατορθώματα» του αδίστακου δυνάστη πατέρα του, ο Αντριά μας  παρασύρει στις πιο σκοτεινές πτυχές της ευρωπαικής ιστορίας με ζητούμενα την ηθική λύτρωση και την αγάπη. Ενα ογκώδες, πολυσυζητημένο βιβλίο με εξώφυλλο το αγοράκι στη βιβλιοθήκη.  (Εκδόσεις Πόλις)

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ


Η «αόρατη» αλλά  δημοφιλέστατη  ιταλίδα συγγραφέας (που κανείς δεν ξέρει γιατί δεν έχει αποκαλύψει ποτέ την ταυτότητά της, καθώς κυκλοφορεί βιβλία με  ψευδώνυμο)  Ελενα Φερράντε «σκίζει» εισπρακτικά με το έργο της «Η υπέροχη φίλη μου». Εστιάζει στην περίπλοκη φύση δυο κοριτσιών που από έφηβες γίνονται γυναίκες. Με φόντο μια λαική φτωχογειτονιά έξω από τη Νάπολη του ’50, με «δυσοσμία» μαφίας και κοινωνικής καταπίεσης, oι φαινομενικά αταίριαστες Ελενα και  Λίλα μεγαλώνουν με έρωτα, ζήλεια, ανταγωνισμό, αφοσίωση.  Οι γυναίκες αυτές ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους ζωής, ώσπου ηλικιωμένη πλέον η μια εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Με απόλυτα κινηματογραφική γραφή, η συγγραφέας πλάθει μοναδικά εικόνες και μεταδίδει συναισθήματα. (Εκδόσεις Πατάκης)

ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ


«Το αηδόνι» που έχει λατρέψει το αναγνωστικό κοινό διεθνώς, είναι ένα μυθιστόρημα για τη γυναικεία δύναμη και τις ανθρώπινες αντοχές. Πρώτο στη λίστα Wall Street Journal, 45 εβδομάδες στα best seller των New York Times, ενταγμένο στα καλύτερα βιβλία του Amazon για το 2015, «φωτίζει» το Β Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από τα γυναικεία βιώματα. Στην επαρχιακή Γαλλία του 1939 η Βιαν αποχαιρετά τον σύζυγό της Αντουάν που φεύγει για το μέτωπο και σύντομα οι ναζί επιτάσσουν το σπίτι της. Παίρνει μια σκληρή απόφαση επιβίωσης ενώ  η αδελφή της προσχωρεί στην Αντίσταση. «Στον έρωτα ανακαλύπτουμε ποιοί θέλουμε να είμαστε. Στον πόλεμο ανακαλύπτουμε ποιοί είμαστε πραγματικά», το σλόγκαν του βιβλίου. Με την υπογραφή της βραβευμένης και πολυδιαβασμένης λογοτέχνιδας Κριστίν Χάνα.  (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ


Με τη σφραγίδα της νέας αγγλίδας συγγραφέως και ηθοποιού Τζέσι Μπάρτον, το βιβλίο αυτό είναι εμπνευσμένο από την πολύτιμη μινιατούρα σπιτιού του 17ου αιώνα  και διάσημου έργου τέχνης της Πετρονέλα Οορταν που εκτίθεται στο Κρατικό Μουσείο του Αμστερνταμ. Πάμε λοιπόν πίσω στο 1686: Η 18χρονη Νέλλα αποκτά πλούσιο σύζυγο που κρύβει απίστευτα μυστικά. Ο αινιγματικός θαλασσοπόρος έμπορος δεν την πλησιάζει ερωτικά και το αρχοντικό του σπίτι την «καταπίνει». Ενώ ταυτόχρονα η δική της οικογένεια καταστρέφεται, βλέπει τον άντρα της να παραδίνεται σε ένα απαγορευμένο πάθος. Το μυθιστόρημα διέπεται από ζοφερή, αποπνικτική ατμόσφαιρα και μέσα από αυτή καθιερώθηκε αυτόματα η λονδρέζα δημιουργός.  (Εκδόσεις Πατάκης)

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ


Ψάχνοντας την αιτία για το αναπάντεχο θάνατο του εκδότη πατέρα της με περίστροφο, η όμορφη και πλούσια νεουορκέζα Τζο συναντάει την εξουσία και τον αληθινό έρωτα. Η πολυβραβευμένη αμερικανίδα συγγραφέας Τζένιφερ Ντόνελι στο ανάλαφρο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο της "Η γέφυρα των μυστικών" αναφέρεται στο απίστευτο χάσμα των τάξεων του 19ου αιώνα και τους αγώνες για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Η ηρωίδα της σε μια ανατρεπτική και αγωνιώδη έρευνα συνειδητοποιεί πόσο ακριβό είναι το τίμημα της αλήθειας και της αγάπης. (Εκδόσεις Διόπτρα)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View