Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατί οι μαύρες ιερόδουλες δρουν ανενόχλητα στο κέντρο της Πάτρας-Η μαστροπεία και τα εκδιδόμενα πρόσωπα στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα

Γιατί οι μαύρες ιερόδουλες δρουν ανενόχλ...

Στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2016

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι μαύρες πεταλούδες της νύχτας, που προσφέρουν παράνομα αγοραίο και υπαίθριο συνήθως έρωτα, στο κέντρο της Πάτρας είναι σε θέση να δρουν ανενόχλητα. Συνήθως  οι ερωτικές συνευρέσεις με τους πελάτες γίνονται σε κοινή θέα, μέσα σε αυτοκίνητα , σταθμευμένα προσωρινά σε πάρκινγκ, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν η κατάσταση της υγείας τους είναι αυτή που θα έπρεπε.Η περιοχή που δρουν είναι η Τσαμαδού και πέριξ αυτής, στο τμημα από Κορίνθου έως Αγίου Ανδρέου.

Ωστόσο στο ερώτημα κάποιον γιατί δεν συλλαμβάνονται η απάντηση, από την αστυνομία είναι ότι σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο οι εκδιδόμενες γυναίκες δεν συλλαμβάνονται διότι το αδίκημα που διαπράττουν αποτελεί παράβαση του  Νόμου περί εκδιδόμενων με αμοιβή πρόσωπων, το όποιο διώκεται σε βαθμό πταίσματος.

Και αυτό που προβλέπει ο νόμος έχει μια βάση στο γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που εκδίδονται παρά τη θέλησή τους.

Πάτρα-Αθεόφοβες...νεαρές μαύρες έκαναν χθες Μ. Τρίτη ... - Thebest.gr

Πάτρα: Oι «πεταλούδες» της νύχτας είναι ακόμα στην ... - Thebest.gr

Πάτρα: Μαύρες "ψωνίζονταν" φάτσα φόρα στην Μαιζώνος ... - Thebest.gr

Πάτρα: Η αποκέντρωση της πορνείας... - Διπλασιάστηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες ο αριθμός των έγχρωμων ιερόδουλων

 

Οι υποθέσεις μαστροπείας και οι περιπτώσεις εκδιδόεμων προσώπων στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του 2016

 

Στο παραπάνω χρονικό διάστημα στην Αχαΐα η αστυνομία "έβγαλε" δύο υποθέσεις μαστροπείας ενώ διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τη σύλληψη, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δυο Βουλγάρων μαστροπών, ηλικίας 40 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στη πορνεία, δυο γυναίκες ίδιας υπηκοότητας  ηλικίας 41 και 43 ετών.

Οι συνευρέσεις γίνονταν με αλλοδαπούς εργάτες γης, σε υπαίθρια δασική περιοχή,  στο Κουνουπέλι Μανωλάδας Ηλείας. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε  στις 3-6-2016, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, όπου οι μαστροποί συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω να προωθούν τις γυναίκες στην πορνεία ενώ κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν και τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι περίμεναν προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά με τις αλλοδαπές γυναίκες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι μαστροποί είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, αφού μετέφεραν τις γυναίκες με αυτοκίνητο από την Πάτρα, έχοντας ειδοποιήσει νωρίτερα τους υποψηφίους πελάτες και αλλάζοντας συνεχώς τους διαμορφωμένους χώρους συνεύρεσης, προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα από τις Αστυνομικές Αρχές, ενώ το τίμημα για τη ερωτική συνεύρεση ανερχόταν στο χρηματικό πόσο των δέκα ευρώ.

Από τα στοιχεία της έρευνες εκτιμάται ότι οι γυναίκες συνευρίσκονταν με περισσότερους από 20 άνδρες καθημερινά.

Στροφυλιά: Σε δίκη σήμερα οι δύο μαστροποί για τον ... - Thebest.gr

Στροφυλιά: H αστυνομία τους έκοψε τη χαρά του έρωτα ... - Thebest.gr

 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη σύλληψη επίσης δυο υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 39 και 33 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή προωθούσαν στην πορνεία 41χρονη ομοεθνή τους.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία αστυνομικού, με τους μαστροπούς, όπου αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προσποιούμενος τον πελάτη συμφώνησε με τον 39χρονο δράστη να συνευρεθεί ερωτικά με τη 41χρονη έναντι του χρηματικού ποσό των 40 ευρώ, ενώ η συνεύρεση θα γινόταν μέσα σε αυτοκίνητο.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην πλατεία της Κάτω Αχαΐας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και οι μαστροποί παρέλαβαν το χρηματικό πόσο των 40 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Επισημαίνεται ότι και στις δυο περιπτώσεις οι αλλοδαποί μαστροποί οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι εκδιδόμενες γυναίκες δεν συνελήφθησαν διότι το αδίκημα που διαπράττουν αποτελεί παράβαση του  Νόμου περί εκδιδόμενων με αμοιβή πρόσωπων, το όποιο διώκεται σε βαθμό πταίσματος.

Το πρώτο εξάμηνο του 2016, στη Δυτική Ελλάδα, (Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας – Ηλείας – Ακαρνανίας - Αιτωλίας) σχετικά  με το Νόμο που αφορά τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα πραγματοποιήθηκαν ογδόντα επτά (87) συνολικά έλεγχοι, από αστυνομικούς τους υπηρεσιών Ασφάλειας, είτε σε οίκους ανοχής είτε σε γυναίκες οι οποίες δραστηριοποιούνται παράνομα σε υπαίθριους χώρους.

Από τους ογδόντα (87) ελέγχους διαπιστώθηκαν έντεκα (11) συνολικά παραβάσεις για τις οποίες από τις αστυνομικές αρχές υποβλήθηκαν μηνύσεις προκειμένου οι υποθέσεις αυτές εκδικαστούν από το αρμόδιο Πταισματοδικείο.

Το ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων,  αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ελληνική αστυνομία, όπως αναφέρεται και επεισημαίνεται ότι για το σκοπό αυτό, τυχόν γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων – θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, μπορούν να καταγγέλλουν τις σε βάρος τους πράξεις, τυγχάνοντας ταυτοχρόνως παροχής αρωγής και προστασίας, απευθυνόμενες στις κατωτέρω Υπηρεσίες :

Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής : 210-6476826 και 210-6476825.

Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης : 2310-388401, 2310-388363 και 2310-388375.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Περιφερειακά έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν -12- Ομάδες Antitrafficking, οι οποίες καλύπτουν όλη τη Χώρα και συγκεκριμένα στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Σερρών, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Λέσβου, Ροδόπης και Φθιώτιδας, διαθέτοντας άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και στελεχωμένες από αστυνομικό προσωπικό με ειδικές γνώσεις σε θέματα εμπορίας ανθρώπων, που επιμορφώνεται διαρκώς, συμμετέχοντας σε σεμινάρια που διοργανώνονται στη Χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό και επιλαμβάνονται  σχετικών υποθέσεων.

Ειδικότερα για την περιοχή, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Ηθών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον τηλεφωνικό αριθμό 2610 – 696150.

Πέρα των προαναφερομένων Υπηρεσιών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται  σε οποιαδήποτε Αστυνομική Υπηρεσία, όλο το 24ωρο, η οποία θα τους κατευθύνει αρμοδίως.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις