Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ιταλικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ιταλικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίησ...

Τι αναφέρει το πρακτορείο Reuters

Οι ιταλικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά στη διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO (την εταιρεία συντήρησης τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού). Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο αναφέρει επίσης ότι θεωρείται λιγότερο πιθανή μια συμμετοχή της αντίστοιχης Ρωσσικής RZD.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει την Τετάρτη στις 17.00. Τον περασμένο Απρίλιο, η ελληνική κυβέρνηση ε΄χιε λάβει μη δεσμευτικές προσφορές από την Ιταλική FS (Ferrovie dello Stato - Κρατικοί Σιδηρόδρομοι), την Ρωσική RZD και την ελληνική κατασκευαστική εταιρία ΓΕΚ Τέρνα.

Οι πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι οι Ιταλοί είναι πολύ πιθανό να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά την Τετάρτη, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν οι Ρώσοι, οι οποίοι δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι στη διαδικασία. Οσο για την ΓΕΚ Τερνα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν φάνηκε να επιδεικνύει ενδιαφέρον και επομένως εκτιμάται ότι δεν θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

«Πιστεύω ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης» είπε μια πηγή στο Reuters. Η Ελληνική πλευρά δεν έχει εκφράσει συγκεκριμένες προσδοκίες για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά πηγές που πρόσκεινται στην διαδικασία αναφέρουν ότι το τίμημα θα κυμαίνεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ROSCO μαζί.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά