Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δεν κόβεις απόδειξη; Λουκέτο για 48 ώρες

Δεν κόβεις απόδειξη; Λουκέτο για 48 ώρες

Ενεργοποιείται η σχετική νομοθεσία

Η φοροδιαφυγή θορύβησε και οδηγεί σε ενεργοποίηση της νομοθεσίας περί λουκέτου, σε όποιον δεν κόβει αποδείξεις.Χθες, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής συγκάλεσε τους παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς με θέμα τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ο κ. Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιηθούν οι ισχύουσες διατάξεις που προβλέπουν «λουκέτο» σε όσους φοροδιαφεύγουν καθ’ υποτροπήν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους κλείνοντας καταστήματα ακόμα και για 30 ημέρες, όπως προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις.

Οπως είπε, θα δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε όσους κατά τον πρώτο έλεγχο διαπιστώνεται ότι δεν εκδίδουν τα προβλεπόμενα παραστατικά. Εάν οι ίδιοι εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν για δεύτερη φορά, τότε θα βάζουν «λουκέτο» για 48 ώρες. Εκτός από την ενεργοποίηση των διατάξεων για τα «λουκέτα», η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει και μία «μαύρη» λίστα, στην οποία θα μπαίνουν όσοι εντοπίζονται με μεγάλες αποκλίσεις τζίρου. Συγκεκριμένα, εάν οι εισπράξεις που παρουσιάζουν τις ημέρες των ελέγχων είναι πολύ διαφορετικές από τις υπόλοιπες ημέρες, τότε θα μπαίνουν στη «μαύρη» λίστα και θα οδηγούνται σε τακτικό έλεγχο.


Στη σύσκεψη με τους φορείς τέθηκαν στο τραπέζι διάφορες προτάσεις, αλλά όλοι συνέκλιναν στο ότι η χρήση του πλαστικού χρήματος και γενικότερα οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι ο μοναδικός τρόπος να περιορισθεί η φοροδιαφυγή. Υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος παρατήρησε, μάλιστα, ότι είναι μύθος πως αποτελεί εμπόδιο το ύψος των προμηθειών, καθώς αυτές διαμορφώνονται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι η επαναφορά των προστίμων που ίσχυαν παλαιότερα για τη μη έκδοση αποδείξεων, καθώς και η επαναφορά του βιβλίου ασθενών για τους γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα αναμένονται αλλαγές στο ποινολόγιο της εφορίας, καθώς η μείωση των προστίμων λειτούργησε ως κίνητρο για φοροδιαφυγή και όχι για τη συμμόρφωση των φορολογουμένων.

Το τελικό σχέδιο για τις αποδείξεις - Και με κάρτα και με ... - Thebest.gr

Το παιδί χτύπαγε μια από εδώ και μια από εκεί στα βράχια - Thebest.gr

Τελικά καταργούνται οι αποδείξεις για το 2015 - Κοινωνία ... - Thebest.gr

τα μετρητά - Τα όρια του αφορολόγητου και η πληρωμή με ... - Thebest.gr

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Τα μυστικά και οι παγίδες - Thebest.gr

πηγή

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά