Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρθρογράφος του athensvoice κατέβηκε στο Patras Pride και περιγράφει την εμπειρία του – «Μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα θέλησε να καπελώσει τη γιορτή»

Αρθρογράφος του athensvoice κατέβηκε στο...

Τι σχολίασε για τη συμμετοχή του κόσμου

Ο αρθρογράφος του athensvoice.gr, Γιώργος Δημακόπουλος, κατέβηκε οικογενειακώς από την Αθήνα για να συμμετάσχει στο 1ο Patras Pride και περιγράφει την εμπειρία του. Όπως αναφέρει ο κόσμος ήταν κάτω από το αναμενόμενο, ενώ του έκανε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι την προσπάθεια προσπάθησε να καπελώσει μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.

Για τη συμμετοχή ο κ. Δημακόπουλος γράφει:

«Είχε πολλή ζέστη, ήταν και το 3ήμερο της απόδρασης, κόσμος πέρασε πολύς αλλά μάλλον ήταν κάτω του αναμενόμενου. Πολλοί είχαν δηλώσει συμμετοχή και δεν ήρθαν.

Και οι εορτάζοντες ΛΟΑΤΚΙ+ ήταν λιγότεροι από τους μισούς. Ίσως «καλό» αυτό για εμάς γιατί δεν νιώθαμε εκτός κλίματος, και οι διοργανωτές ευχαριστημένοι πρέπει να έμειναν για την πρώτη φορά, αλλά αν ο στόχος είναι η αποδοχή, η συμμετοχή και η κοινωνικοποίηση θα χρειαστούν πολλά ακόμη Pride στην Πάτρα.

Εμείς πήγαμε γιατί έτσι γουστάραμε, να δείξουμε στους συμμετέχοντες ότι είμαστε μαζί τους στις επιλογές τους, και σε όσους δεν ήρθαν ότι έπρεπε να έρθουν μαζί χωρίς να ντρέπονται.»

Ενώ για τη συμμετοχή του κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αναφέρει:

«Αν υπήρξε κάτι που ξένιζε και προκαλούσε άρνηση στους θεατές και τους συμμετέχοντες στην πολύχρωμη πορεία, δεν ήταν οι χαρούμενοι εορτάζοντες, ήταν η προσπάθεια καπελώματος από ένα μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα με 3-4 διασκορπισμένα πανό στην πορεία, που είδε κόσμο και είπε να τη δει αρχηγός στην πορεία, και οι διοργανωτές μοιρολατρικά αποδέχτηκαν το καπέλωμα.

Έτσι ήταν, έτσι είναι, αν δεν έχεις κόσμο στις δικές σου πορείες χώνεσαι στις πορείες των άλλων χωρίς καν να διαπιστώνεις την απίστευτη βλακεία που κάνεις. Αν είναι έτσι, στην επόμενη γιορτή να κατέβει το Ποτάμι, το Πασόκ, ο Σύριζα, η ΝΔ, να κάνουν και αυτοί το παιχνίδι τους, και «κουνιούνται» για τους LGBTQI+, τα δικά μας να πούμε, τα δικά μας συνθήματα να ακουστούν, να καπελώσουμε τους άλλους. Αλλά «δεν θέλουμε θλιμμένους στην γιορτή μας», έλεγαν τα περισσότερα παιδιά που φώναζαν τα δικά τους πολύχρωμα συνθήματα, χωρίς να παίζουν το μίζερο κομματικό παιχνίδι τους. Ποιος άλλος, ρε φίλε, σε Pride προσπαθεί να σου πουλήσει κομματική εφημερίδα και σου παπαγαλίζει τα αυτιά για το Brexit!!!»

Διαβάστε όλο το άρθρο του Γιώργου Δημακόπουλου εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Από 22 έως 25 Ιουνίου το 5ο Thessaloniki Pride

Έριξε αυλαία το 1ο Pride Patras- ΔΕΙΤΕ κι άλλες φωτό από την πολύχρωμη πορεία και παραλειπόμενα

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πολύχρωμη πορεία υπερηφάνειας του 1ου Pride Patras – Μήνυμα κατά της ομοφοβίας και του κοινωνικού στιγματισμού - ΔΕΙΤΕ νέες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις