Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετανοημένος ο 14χρονος που ομολόγησε πως μαχαίρωσε τον συνομήλικο φίλο του– Θρήνος στην κηδεία του άτυχου Τάσου

Μετανοημένος ο 14χρονος που ομολόγησε πω...

Ο ανήλικος αντιμετωπίζει την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Σε κλίμα οδύνης η κοινωνία της Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε τον 14χρονο που δολοφόνησε μετά από καβγά ο φίλος και συμμαθητής του. Συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός οι κάτοικοι της περιοχής που γνώριζαν και τα δυο παιδιά δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη των γεγονότων.

Όπως φαίνεται 14χρονος φερόμενος ως δράστης πήρε ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης και έκοψε την καρωτίδα του 14χρονου Τάσου, ωστόσο όπως δήλωσε η ιατροδικαστής υπήρξαν και μερικά επιπόλαια τραύματα, που αποδεικνύουν πως μεταξύ των δύο αγοριών υπήρξε πάλη.

Σε κατάσταση σοκ και μετανιωμένος για την πράξη του δηλώνει, ο 14χρονος καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του. Όπως επισήμανε ο δικηγόρος του, στο πλευρό του ανήλικου βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. και πρόθεση της οικογένείας του είναι να συνεχίσει να βρίσκεται υπό την παρακολούθηση παιδοψυχολόγου.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει αύριο το πρωί ενώπιον της. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά σε βάρος του 14χρονου, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 

(Καρέ καρέ η μεταφορά του 14χρονου στα δικαστήρια: "Μην πείτε στους γονείς μου τι έχω κάνει, θα τους το πω εγώ")

Τι είπε στην Εισαγγελέα

Ο ίδιος, κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο, φέρεται να απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε εξαιτίας bullying που υφίστατο τον τελευταίο καιρό από το 14χρονο θύμα, κι ακόμη δύο-τρία παιδιά της παρέας του. Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με «φόντο» την οικονομική κατάσταση της οικογενείας του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι» ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα όσα λέγανε σε βάρος του.

(Δολοφονία 14χρονου: Τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του δράστη - Η φράση που εξόργισε τον ανήλικο δολοφόνο - Το απόγευμα η κηδεία του Τάσου)

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης της αποτρόπαιης πράξης, η οποία «πάγωσε» την κοινή γνώμη. Δράστης και θύμα αποχώρησαν μαζί -τα μεσάνυχτα του Σαββάτου- από το δημοτικό αναψυκτήριο της Γέφυρας, όπου διασκέδαζαν με την υπόλοιπη παρέα τους, αλλά φαίνεται ότι είχε προηγηθεί νωρίτερα μεταξύ τους καβγάς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βάδιζαν μαζί, επιστρέφοντας ο καθένας στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος ανέβηκε στο σπίτι του, προφασιζόμενος ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα, ενώ κάλεσε τον φίλο του να περιμένει προκειμένου να «τα βρουν». Λίγη ώρα αργότερα, όμως, επέστρεψε με το κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο λαιμό του άτυχου Τάσου. Μάλιστα, φαίνεται ότι επιχείρησε να πνίξει το θύμα του, με το οποίο πάλεψε στην προσπάθεια του άτυχου αγοριού να υπερασπιστεί τη ζωή του.

(Τον σκότωσα γιατί προσέβαλε εμένα και την οικογένειά μου.. Η ομολογία του νεαρού για τη δολοφονία του 14χρονου φίλου του)

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, σε ανήλικους δράστες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (όπως ισχύει στην περίπτωση αυτή), δεν επιβάλλεται στο στάδιο της ανάκρισης το μέτρο του περιορισμού σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων. Ο ανακριτής όμως μπορεί να επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα. Τα δικαστήρια που δικάζουν αυτές τις υποθέσεις είναι τα Δικαστήρια Ανηλίκων.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του 14χρονου, πρόθεση των οικείων του είναι, μετά την ανάκριση, να εγκαταλείψει ο ανήλικος το σπίτι του, στη Γέφυρα, και να συνεχίσει τη ζωή του κοντά σε συγγενικό πρόσωπο, σε άλλη περιοχή.

Στο μεταξύ, για «δράμα που βιώνουν δύο οικογένειες» μίλησε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, κληθείς να σχολιάσει το στυγερό έγκλημα της Γέφυρας. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του, δεν θέλησε να επεκταθεί στα πραγματικά περιστατικά του εγκλήματος, ούτε να αναφερθεί στα κίνητρα που «όπλισαν» το χέρι του ανήλικου συλληφθέντα.

Διαβάστε επίσης:

Φόνος για ασήμαντη αφορμή;Oμολόγησε ότι σκότωσε τον 14χρονο στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης ,ο φίλος και συμμαθητής του

Δολοφονία 14χρονου:Ομολόγησε σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος φίλος του Τάσου - Τον σκότωσε με κουζινομάχαιρο-Το χρονικό του πρωτοφανούς εγκλήματος- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις