Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Θα μας τρελάνει ο καιρός-Καταιγίδες από αύριο αλλά... καύσωνας του Αγίου Πνεύματος!Αναλυτική ΤΟΠΙΚΗ πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

Δυτική Ελλάδα:Θα μας τρελάνει ο καιρός-Κ...

Τα... τερτίπια του καιρού

Έχει βαλθεί να μας ... τρελάνει ο καιρός του Ιουνίου. Μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών, ο καιρός αλλάζει ρου και έρχονται καταιγίδες στη διάρκεια της Δευτέρας με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα.Τα σχέδια του καιρού θα αλλάξουν όμως και πάλι μέσα σε λίγες ώρες αφού μετά τη βροχή, ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα και ενδεχομένως να έχουμε το πρώτο κύμα καύσωνα το τριήμερο του Αγιου Πνεύματος!

Αναλυτική πρόγνωση για την Πάτρα

Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη:

"Κάπου εδώ κλείνει αυτή η εβδομάδα. Οι ασταθειες που προηγήθηκαν δεν μας έκαναν την τιμή εδώ στην Πάτρα, μολονότι ιδιαίτερα την Παρασκευή είχαμε αξιόλογες πιθανότητες να δεχθούμε κάποια βροχή.
Η εβδομάδα που μας έρχεται λοιπόν θα εχει δύο πρόσωπα.

Η Δευτέρα θα είναι μια ιδιαίτερα άστατη ημέρα για την Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες ενδεχομένως στα Βορειοδυτικά ισχυρές συνοδευόμενες σε τοπικό επίπεδο και από χαλαζοπτωσεις.

Την Τρίτη η αστάθεια θα εξακολουθήσει να υπάρχει ηπιοτερης βέβαια μορφής και περιορισμένη στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της Δυτικής χώρας.

Η Τετάρτη θα είναι μια μεταβατική ημέρα κατά την οποία θα έχουμε απουσία φαινομένων και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασιακες τιμές.Από την Πέμπτη όμως ανοίγει η δίοδος για θερμές αέριες μάζες από την Αφρική να περάσουν το κατώφλι της χώρας μας.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά την ημέρα αυτή και ακόμη περισσότερο κατά το ερχόμενο  Π-Σ-Κ (εδω αναμενεται το peak της θερμης μεταφορας) αγγίζοντας τα ορια του καύσωνα ή και ξεπερνώντας τα σε ευπαθείς στην ζέστη κλειστές περιοχές καθώς και σε περιοχές υπηνεμες στο ανατολικό ρευμα.

Μαλιστα σε ορισμενες νησιωτικές περιοχες (Επτάνησα ) οπου η υγρασια θα παραμενει καπως αυξημενη η αισθηση της ζεστης θα ειναι ακομη μεγαλυτερη απο την αναγραφομενη τιμη των θερμομετρων.

Μέχρι και την Δευτέρα θα διαρκέσει αυτό το πολύ θερμό κύμα με ενδείξεις για υποχώρηση του υδραργύρου σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές καθώς και για επαναφορά της αστάθειας από τις 22 και μετά στα ηπειρωτικά τμήματα.

Το τελευταίο αποτελεί απλά μια τάση που θα εξετάζεται με την πάροδο των ημερών.

Όσον αφορά την Πάτρα αύριο Δευτέρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για φαινόμενα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες τα οποία είναι απαραίτητα λόγω της πολύ θερμής εξέλιξης της εβδομάδας.

Την Τρίτη υπάρχει πιθανότητα εκ νέου για αστάθεια σε περιοχές κυρίως ηπειρωτικές που πρόσκεινται στο Παναχαϊκό όρος.

Η Τετάρτη θα είναι μια μεταβατική ημέρα με τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν ενώ το διάστημα από την Πέμπτη μέχρι και την άλλη Δευτέρα αναμένεται ζέστη έως πολύ ζεστή στην περιοχή με τις ημέρες του ΣΚ να είναι οι πιο θερμές.

Δεν αποκλείεται να φθάσουμε αυτές τις δύο ημέρες τους 37-38oC.

Υποχώρηση του υδραργύρου από την Τρίτη και μετά σε πιο ανεκτά επίπεδα.

(Πάτρα: Όσο προλάβατε... κολυμπήσατε! Επιδείνωση του καιρού από αύριο με καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση)!

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από αύριο Δευτέρα και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Με την λήξη της ισχύος του έκτακτου δελτίου όμως η θερμοκρασία όχι μόνο θα επιστρέψει σε επίπεδα αντίστοιχα της εποχής, αλλά θα ξεφύγει και ψηλότερα.

Όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook: “Ο φετινός Ιούνιος φαίνεται λοιπον ότι αποφάσισε να κάνει μια καυτή παρένθεση αφήνοντας διάπλατα ανοικτές τις πόρτες του... ουρανού στις πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται καθ' οδόν τις επόμενες ημέρες από τη βόρεια Αφρική να εισβάλλουν στο εσωτερικό της Ελλάδας, ανεβάζοντας το παραπάνω διάστημα τον υδράργυρο τοπικά και πάνω από τους 40 βαθμούς Κέλσιου!”

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις