Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χιλιάδες περήφανοι Αθηναίοι στο Pride της ισότητας και της αγάπης - ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χιλιάδες περήφανοι Αθηναίοι στο Pride τη...

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ξεκίνησε με χαιρετισμούς

Χιλιάδες αθηναίοι και αθηναίες έδωσαν το παρών στο Athens pride που διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία για 12η χρονιά. «Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι, άντρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» ήταν το σύνθημά τους. Το αίτημα δηλαδή για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ξεκίνησε με χαιρετισμούς στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθησε παρέλαση προς το Σύνταγμα και οι συμμετέχοντες κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιείται συναυλία ως αργά το βράδυ.

Το 12ο Athens Pride είναι το πρώτο μετά την ψήφιση του διευρυμένου συμφώνου συμβίωσης. Φέτος κύριο αίτημα της διοργάνωσης ήταν η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Όπως επισήμανε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται ήδη νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, υπάρχουν πολλά για να γίνουν ακόμα, όπως να ρυθμιστούν «εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κηρύσσοντας την έναρξη του Athens Pride, δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα παραχωρήσει την πλατεία Συντάγματος για τη διοργάνωση. Επίσης, υπογράμμισε ότι «όταν πριν από μερικούς μήνες υπέγραψα το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα, ένιωσα ότι γυρίζει μια σελίδα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις