Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος παρέστη στον εορτασμό του Οσίου Παναγή του Μπασιά στο Ληξούρι -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος παρέσ...

Την περασμένη Τρίτη 7 Ιουνίου

Την περασμένη Τρίτη το πρωί 7 Ιουνίου 2016, που ήταν η ημέρα μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παναγή του Μπασιά, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου Στελλάτου, από την Πάτρα, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος κατάγεται από την Κεφαλονιά, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο για την ευγενική πρόσκληση που του απηύθυνε να παραστεί στην εορτή, τόνισε τη σημασία της οικογένειας ως κατ' οίκον Εκκλησίας καθώς και τη σημασία της Χριστιανικής ανατροφής των παιδιών, ανατροφή την οποία έλαβε ο Όσιος Παναγής από τους γονείς του.

Στη συνέχεια ο κ.κ. Χρύσανθος αναφέρθηκε στην αξία των ασκητικών αγώνων και του χριστιανικού τρόπου ζωής του εορταζομένου Οσίου καθώς και στο διορατικό χάρισμα  που έλαβε από τον Κύριο.

Τέλος, αναφέρθηκε στους τρεις Αγίους της Κεφαλληνίας, τον Άγιο Γεράσιμο, τον Άγιο Άνθιμο και τον Όσιο Παναγή, τονίζοντας πως και οι τρεις τους δέονται στον Κύριο για την ευλογημένη νήσο της Κεφαλληνίας αλλά και για τους απανταχού της γης Κεφαλλήνες.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις καθώς και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων του Οσίου Παναγή στους δρόμους του Ληξουρίου.

Μεστό νοημάτων ήταν το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου στην πλατεία της νήσου.

Στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς μετέβη ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις