Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Με...Κινηματογραφικό τρόπο η ...δωρεά 1.050 λιρών στην Αιγιάλεια! Πώς έφθασε η περιουσία στα χέρια του Δήμου-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αχαϊα: Με...Κινηματογραφικό τρόπο η ...δ...

Σημαντική δωρεά

Το ραντεβού είχε κλειστεί το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου στις 10, σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Σταδίου. Πρόκειται για νεοκλασικό κτίριο που παλαιότερα στεγαζόταν η Ιονική και Λαϊκή τράπεζα.

Στο ραντεβού, για την απόδοση στο Δήμο Αιγιάλειας των λιρων που διέθεσε ο Γιώργος Οικονόμου, γράφει η protionline.gr πήγαν ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Μπέσκος, ο οικονομικός σύμβουλος του Δημάρχου Βασίλης Κωστάρας και ο δημοτικός υπάλληλος Κώστας Μανέτας.

Ο τελευταίος είχε οριστεί να εξοφλήσει τα φύλακτρα 600 ευρώ και οι δύο πρώτοι κατέβηκαν στο τέταρτο υπόγειο της τράπεζας όπου βρισκόταν η θυρίδα με τις λίρες.

1.050 χρυσές λίρες σε δύο κουτιά, οι μισές με το κεφάλι του βασιλιά Εδουάρδου και οι άλλες μισές με την Ελισσάβετ.

Παναγόπουλος και Μπέσκος έβαλαν τα κουτιά σε μικρή τσάντα που είχαν μαζί τους, υπέγραψαν και ανέβηκαν στο ισόγειο που τους περίμεναν ο Κωστάρας με τον Μανέτα.

Με μια μικρή περιουσία στα χέρια τους, σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να γίνουν στόχος κλοπής, γι αυτό αποφάσισαν να μοιράσουν τον κίνδυνο.

Επειδή ο Δήμαρχος είχε και ραντεβού στο Υπουργείο Υποδομών, πήγε τον Κωστάρα με τον Μανέτα στο ΚΤΕΛ, οι οποίοι μαζί με τις λίρες έφυγαν για Αίγιο.

Στο ΚΤΕΛ του Αιγίου, τους περίμενε ο γραμματέας του Δημάρχου Ανδρέας Τριανταφύλλης, που τους πήγε στην Εθνική τράπεζα του Αιγίου, ακριβώς στο κλείσιμο, όπου οι λίρες αφού μετρήθηκαν, μπήκαν σε θυρίδα του Δήμου Αιγιάλειας.

Αυτό που συνέβη με τις χρυσές λίρες, θα μπορούσε να γυριστεί και ταινία, ενώ το ποσό μαζί με άλλα 300.000 ευρώ που άφησε ο διαθέτης θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της Μητροπόλεως μέχρι την Ρωμανιώλη, που ελπίζουμε να μην γίνει σίριαλ όπως όλες οι αναπλάσεις μέχρι σήμερα.

Στη φωτό οι 1050 λίρες του αείμνηστου λογιστή και διαθέτη Γιώργου Οικονόμου, την ώρα της καταμέτρησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις