Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

“Βάλσαμο”... στην καρδία της πόλης μας!

“Βάλσαμο”... στην καρδία της πόλης μας!

Γιατί τι άρωμα και τι γεύση θα είχε η ζωή μας χωρίς μπαχαρικά;

«Πιπέρι που καίει σαν τον Ήλιο, κόκκινο πιπέρι ζεστό σαν τον Ερμή, κανέλα είναι η Αφροδίτη, γλυκιά και πικρή σαν όλες τις γυναίκες, και η Γη, το αλάτι του ηλιακού συστήματος, καθώς τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτό», τα λόγια αυτά ανήκουν στον ήρωα της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα» που μας ταξίδεψε πριν λίγα χρόνια, με τρόπο μαγικό, στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν ανακατεύοντας σοφά τις μνήμες των ανθρώπων με τη γεύση. Τη γεύση της κουζίνας και τη γεύση της ζωής.

Είτε όμως πρόκειται για πολίτικη κουζίνα, είτε για ανατολίτικη είτε για την κουζίνα του σπιτιού μας, δεν νοείται φαγητό χωρίς μπαχαρικό. Γιατί τι άρωμα και τι γεύση θα είχε η ζωή μας χωρίς μπαχαρικά;

Γι’ αυτό επισκεφθήκαμε το πιο «μυρωδάτο» μαγαζί της πόλης μας  το «Βάλσαμο», αναζητώντας τα μυστικά της γεύσης και της υγείας, στο περιεχόμενο των πιο μυρωδάτων βάζων. Εκεί συναντήσαμε τον κ. Βασίλη, ο οποίος μας καλημέρισε φιλικά και μας ξενάγησε στον όμορφο χώρο του. Μια κυρία μόλις φεύγει με το αρωματικό μαύρο τσάι με σοκολάτα και κεράσι ανά χείρας, ενώ κάποιοι άλλοι παρατηρούν τα προϊόντα της φύσης που βρίσκονται στα ράφια του καταστήματος, με τις ετικέτες που αναλύουν τη σοφία τους σε γραπτή μορφή. Τριγύρω τους, η σοφία της φύσης σε απτή μορφή.

«Το βάλσαμο είναι ένα πολύ χρήσιμο φαρμακευτικό βότανο με πανέμορφα άνθη. Παράλληλα δηλώνει κάτι που ανακουφίζει, θεραπεύει και γαληνεύει τον άνθρωπο σωματικά και ψυχικά. Αυτός είναι ο στόχος του καταστήματος μέσω των προϊόντων που διαθέτει», μας εξήγησε δικαιολογώντας την ονομασία του.

Μια όαση αρωμάτων και γεύσεων στο κέντρο της πόλης μας, θα χαρακτηρίζαμε αυτό το κατάστημα. Φυσικά, δεν μπορώ να σας ξεναγήσω με δυο λέξεις στο απέραντο μικρό σύμπαν των μπαχαρικών, αλλά θέλω να σας παροτρύνω να επισκεφθείτε μόνοι σας το «βάλσαμο» για να ερεθίσετε τη μνήμη και τη φαντασία σας!

Μην το καθυστερείτε άλλο να εξερευνήσετε το θαυμαστό κόσμο του...

Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Πατρέως 41-45

Τ: 2610221354

Eshop: http://www.yperikon.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά