Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο έλεος των διαρρηκτών τα καταστήματα του Αγρινίου

Στο έλεος  των  διαρρηκτών τα καταστήματ...

Τα τελευταία συμβάντα έχουν θορυβήσει τους επιχειρηματίες του κλάδου

Σε έρμαιο της παραβατικότητας έχουν μετατραπεί οι επαγγελματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής του Αγρινίου, αφού μόνο το τελευταίο εξάμηνο τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων, ακόμα και φθορών σε καφέ – μπαρ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Τα τελευταία συμβάντα έχουν θορυβήσει τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι, εκτός της οικονομικής «αιμορραγίας» που βιώνουν, όπως εξάλλου ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, δεδομένου της κρίσης, έχουν να αντιμετωπίσουν τα επιπρόσθετα έξοδα, που κατά κανόνα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα και προκύπτουν από τέτοιου είδους περιστατικά. Ταυτόχρονα, ο κάθε επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει μια τέτοια ζημιά στο μαγαζί του, για να μπορέσει να διατηρήσει ανοιχτό το κατάστημά του θα πρέπει να καλύψει άμεσα την ζημιά, γεγονός που δυσχεραίνει την οικονομική του θέση.

Συνεπώς, το κάθε κρούσμα διάρρηξης έχει μεγαλύτερο «βάθος» απ’ αυτό που φαίνεται και για τον λόγο αυτό οι καταστηματάρχες αναζητούν λύσεις για να περιορίσουν τα κρούσματα, που το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν.

Η «Σ» ήρθε σε επαφή με αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και της αναψυχής του Αγρινίου και είτε επωνύμως, είτε ανωνύμως, ζητούν την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης και στους πεζόδρομους, αντιλαμβανόμενοι ωστόσο τα προβλήματα που υπάρχουν στο προσωπικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, σκοτεινά σημεία της πόλης, ενισχύουν την παραβατικότητα, όπως επισημαίνουν αρκετοί επιχειρηματίες του κλάδου στη «Σ». Αρκετοί επίσης, προτάσσουν την σκέψη για ιδιωτική φύλαξη στους κεντρικούς πεζόδρομους και δρόμους της πόλης, ώστε να προστατέψουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Χρήστος Τσιρώνης (ιδιοκτήτης καφέ – bar) επισημαίνει στη «Σ» πως «στο κέντρο του Αγρινίου έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα που άνοιξαν καταστήματα και το φαινόμενο αυτό απασχολεί και τον σύλλογο εκτός από τον καθένα μας ξεχωριστά. Έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με πολλούς συναδέλφους και ζητάμε περισσότερη αστυνόμευση και κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Σκεφτόμαστε να καταφύγουμε ακόμη και στη ιδιωτική φύλαξη για να προστατέψουμε τις επιχειρήσεις μας. Είναι κάτι που μας πονάει και μας φοβίζει, αφού οι μέρες είναι δύσκολες και τα πράγματα έχουν αγριέψει και εμείς πρέπει να προστατέψουμε τα μαγαζιά μας. Ζητάμε την συνδρομή και από τον Δήμο ώστε να επισημάνει και αυτός την κατάσταση στην Αστυνομία για να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο κέντρο, αφού ακόμη τα σκοτεινά σημεία της πόλης ενισχύουν την παραβατικότητα».

Ο Λάκης Βίκας (ιδιοκτήτης καφέ – bar) αναφέρει πως «εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών ζητάμε να αυξηθεί ο φωτισμός σε πολλά σημεία της Ηλία Ηλιού, διότι τα κρούσματα που σημειώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγιναν σε σημεία χωρίς φωτισμό. Ζητάμε επίσης περισσότερη αστυνόμευση και κυρίως από τις 12.00 το βράδυ μέχρι το πρωί».

Ο Κωνσταντίνος Βάτσικας (ιδιοκτήτης καφέ – bar) σημειώνει πως «θα βοηθήσει πολύ την κατάσταση η αστυνόμευση και κυρίως η πεζή αστυνόμευση στο κέντρο και στους πεζόδρομους της πόλης. Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο, όπως συνέβαινε παλιότερα που υπήρχε πεζή αστυνόμευση.».

Ο Θωμάς Μπάδας (ιδιοκτήτης καφέ – bar) υπογραμμίζει πως «έχω μάθει και αντιλήφθηκα πως οι διαρρήξεις και οι κλοπές σε μαγαζιά του κλάδου μας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί. Λεηλατούν τις περιουσίες του καθενός και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατέψουμε την δουλειά μας, μέσα στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Όλοι οι επαγγελματίες ίσως πρέπει να κάνουμε κάτι συλλογικά για να προστατέψουμε τα μαγαζιά μας, ακόμη και αν χρειαστεί να καταφύγουμε σε εταιρείες ιδιωτική φύλαξη».

Η Μελίνα Χονδρού (ιδιοκτήτρια καφέ – bar) τόνισε πως «φωτισμός υπάρχει δεν έχουμε παράπονο ως προς αυτό. Οι επιχειρηματίες από μόνοι μας πρέπει να συντονιστούμε, είτε μέσω του συλλόγου μας είτε ο καθένας από μόνος του, διαφορετικά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση. Αστυνόμευση στον πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού δεν γνωρίζω αν υπάρχει. Πιστεύω όμως πως κάποια ιδιωτική εταιρεία θα ήταν καλή λύση».

sinidisi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις