Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

ΠΕΑΚ: Αγώνας δρόμου στη μνήνη του Γιώργου Αντύπα

ΠΕΑΚ: Αγώνας δρόμου στη μνήνη του Γιώργου Αντύπα

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Την Κυριακή στις 29 του μήνα θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου στην μνήμη του Γιώργου Αντύπα, από το ΠΕΑΚ, στο πλαίσιο της αποστολής του για την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης με την συνδρομή του ΟΛΠΑ.

Και ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι ο μοναδικός, αφού θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω αθλητικές δράσεις:

Αγώνα Δρόμου 12 χλμ. Αφιερωμένος στην μνήμη του πρωτεργάτη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης μας Γιώργου Αντύπα. Αφετηρία Κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» και τερματισμός Έλος Αγυιάς δια μέσω του νέου Λιμανιού της πόλης.

Αγώνα βαδίσματος 6 χλμ. Για να δοθεί η ευκαιρία στον πατραϊκό λαό να αγαπήσει τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό. Αφετηρία: Γραφεία ΟΛΠΑ και τερματισμός (μέσω του λιμανιού) στο χώρο του ΠΕΑΚ στο Έλος Αγυιάς.

ΑμεΑ

Ποδηλασία

Ώρα εκκίνησης αγώνων έχει ορισθεί η 9.30 π.μ.

Για τις δραστηριότητες αυτές παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου οι υπέυθυνοι ανέφεραν μεταξύ άλλων:

"Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο. Η συμμετοχή είναι δική σας και ελεύθερη. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, όπως επίσης και έπαινοι.


Θέλω όμως να σταθώ για δύο λεπτά στον μεγάλο λαϊκό μαραθωνοδρόμο Γιώργο Αντύπα, στην μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η εκδήλωσή μας. Ο Γιώργος Αντύπας υπήρξε από τους βασικούς πρωτεργάτες του λαϊκού μαζικού αθλητισμού.


Τον ανέδειξε με την παρουσία του τον προφύλαξε ως έννοια, έγινε ο ίδιος πρότυπο για άλλους, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων της Πάτρας, συμμετείχε κυρίως σε αγώνες αντοχής, χαρακτηριζόταν δε από τους συναθλητές του ως «Φτεροπόδαρος».

Το έτος 1998 βραβεύτηκε από την Γ.Γ.Α. της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού είχε διανύσει μια υπερμαραθώνια διαδρομή με  σημείο εκκίνησης την Αγία Λαύρα και τερματισμό το οδόφραγμα της οδού Λήδρας
στην Λευκωσία.

 

Το 1992 ως επικεφαλής δρομέων έτρεξε την διαδρομή από Πάτρα-  Δελφούς-Πάτρα- Αγκόνα-Άλπεις με τερματισμό την πόλη Σταιν Ετιέν της Γαλλίας.

Απόσταση 2.500 χιλιομέτρων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports