Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Μειωμένη η τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία τις ημέρες του Πάσχα – Δεν ήρθε η… ανάσταση

Δυτική Ελλάδα: Μειωμένη η τουριστική κίν...

Οι ξενοδόχοι περιμένουν τους ξένους επισκέπτες για να ξεκινήσουν τη σεζόν

Το όψιμο φετινό Πάσχα και η μετάθεση του εορτασμού της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα (3 Μαΐου) δημιούργησε μια ευνοϊκή «ακολουθία» αργιών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα ημερολογιακό «παράθυρο» πέντε ημερών, ιδανικό για όσους έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν. Ωστόσο αυτή η ευνοϊκή συγκυρία δεν έφερε την πολυπόθητη… Ανάσταση στα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδας, αφού η κίνηση των επισκεπτών δεν ήταν η προσδοκώμενη, καθώς και φέτος ο εσωτερικός τουρισμός λόγω της κρίσης δεν ήταν μεγάλος.

Στην πλειοψηφία τους τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, είχαν μεν πελάτες, ωστόσο η πληρότητα δεν άγγιξε το 100%. Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας σε θέματα τουρισμού Νίκος Παπαλέξης, τις ημέρες του Πάσχα «δούλεψαν» κυρίως τα ξενοδοχεία της Ηλείας κυρίως με ξένους τουρίστες, ενώ μερικές περιφερειακές μονάδες της Πάτρας είχαν κόσμο, χωρίς ωστόσο να έχουν πληρότητα 100%.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν ανοίξει και οι μονάδες της Δυτικής Αχαΐας, σε Λακκόπετρα και Καλογριά, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς καταφθάνουν οι πρώτες πτήσεις με Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες.

Αντιθέτως, ικανοποιητική υπήρξε η κίνηση την περίοδο του Πάσχα, σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, όπως η Κέρκυρα, η Μύκονος και οι Σπέτσες.

Να σημειωθεί ότι λόγω της κρίσης, την υψηλότερη πληρότητα για τις μέρες του Πάσχα είχαν οι προορισμοί που βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα. Περιοχές στις οποίες φθάνει κανείς με το αυτοκίνητο ή ύστερα από ένα πολύ σύντομο ταξίδι με πλοίο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά