Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

Η ΖΙΖΕΛ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ CHANEL SHOW ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Η ΖΙΖΕΛ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ: ΕΙΚΟΝΕ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Παριζιάνικα φρου-φρου με μπερέ του Τσε

Ανάστατος ο κόσμος της μόδας από το πολυαναμενόμενο ντεφιλέ της cruise σειράς του οίκου Chanel στην Αβάνα. Μιλάμε για το πρώτο διεθνές σόου επί λατινοαμερικάνικου εδάφους, που κυριολεκτικά ξεσήκωσε την -αποκλεισμένη από  δυτικά brands- κουβανέζικη πρωτεύουσα. Δεν ήταν μόνο τα αγαπημένα supermodels  του Λάγκερφελντ, Κένταλ Τζένερ, Στέλα Τέναντ, Λίντσει Γουίξον, Μαριακάρλα Μπόσκονο που συμμετείχαν με απλησίαστα ρούχα και αξεσουάρ, ήταν και οι παρουσίες σταρ όπως η μούσα του οίκου, Ζιζέλ και ηθοποιών όπως οι Βιν Ντίζελ, Βανέσα Παραντί και Τίλντα Σουίντον, που απογείωσαν το event.

 

Η υπαίθρια επίδειξη πραγματοποιήθηκε στο Paseo del  Prado, έναν παραδοσιακό περίπατο-πλατεία, μεταξύ παλιάς και νέας πόλης. Με μήκος 170 μέτρα αποτέλεσε μια πελώρια πασαρέλα που εξελίχθηκε σε πάρτι με ντόπιους μουσικούς κρουστών και χορευτές που αναμίχθηκαν με τα μοντέλα. Τα ρούχα Chanel για την αρχή της επόμενης ανοιξη 2017, χωρίζονται σε ασπρόμαυρες δημιουργίες που παραπέμπουν στην αξέχαστη Coco, αλλά και σε ενότητες γήινων τόνων και πολύχρωμης παλέτας διασκομημένων με κουβανέζικες αναφορές: επαναστατικούς μπερέδες, καπέλα panama, υφάσματα με τυπωμένα παλιά αυτοκίνητα, καρφίτσες και πούρα. Τζάκετ σαν αμπέχωνα, σκισμένα τζιν συνδυασμένα με ανδρικά brogues παπούτσια έκαναν εντύπωση μαζί με χαρούμενα φορεματάκια εμπνευσμένα από τις διακοπές στην Καραιβική.

Από το γεγονός δεν έλειψαν ονομαστοί ευρωπαίοι fashion experts, καλλιτέχνες της Κούβας, συγγενείς του Κάστρο. Ολοι οι ξένοι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο σόου με τα χαρακτηριστικά χρωματιστά παλιά αυτοκίνητα (μπουίκ και κάντηλακ) ενώ στο πρόγραμμα ήταν και επίσκεψη στο σπίτι του Ερνεστ Χάμινγουέι και στην έκθεση φωτογραφίας του Λάγκερφελντ στην Αβάνα.

Το γεγονός πυροδότησε πάντως ποικίλες αντιδράσεις καθώς ο απλός κόσμος κρατήθηκε μακριά από την πλατεία,πίσω από κάγκελα που επέβλεπαν εκατοντάδες αστυνομικοί. Μονο λίγοι τυχεροί στα κοντινά μπαλκόνια απόλαυσαν την επίδειξη, ακάλεστοι. Πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες δημοσιοποιήθηκαν. Υπήρχαν άτομα που ήθελαν να δουν από κοντά πως είναι ένα ρούχο κόστους 40.000 δολαρίων ή μια τσάντα 3000 δολαρίων. «Δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε, μπορούμε όμως να ονειρευτούμε» ήταν μια από τις δηλώσεις. Για κάποιους βέβαια ήταν πρόκληση μια μάρκα ακραίας πολυτέλειας να προμοτάρεται σε μια πόλη με μεγάλη φτώχεια. (Το 70% του κόσμου αμοίβεται με 25 δολάρια το μήνα. Λόγω του εμπάργκο από το 1959, δεν υπάρχει κανένα ξένο brand ώστε το ντύσιμο βασίζεται σε μεταχειρισμένα ή χειροποίητα ρούχα).

Ο Λάγκερφελντ πάντως μπορεί να υπερηφανεύεται πως πέτυχε κάτι που φάνταζε πριν λίγο καιρό ακατόρθωτο. Μετά τη συναυλία των Rolling Stones και την επίσκεψη του Ομπάμα,ο οίκος Chanel διαλαλεί πως η Κούβα ξανανοίγει τις πόρτες της στον έξω κόσμο. Ο γερμανός «κάιζερ» της μόδας εξήγησε πως εμπνεύστηκε από τον πολιτισμικό πλούτο της χώρας, φορώντας ένα αστραφτερό παγιετέ σακάκι και συνοδεύοντας τον μικρό εγγονό και μοντέλο του Χάντσον. Τα περισσότερα στιγμιότυπα προέρχονται πάντως από τις πόζες της Ζιζέλ και της Αλίς Ντελάλ  πάνω στα παλιά αυτοκίνητα με φόντο τα ερειπωμένα, χρωματιστά αρχοντικά της Αβάνας, αλλά και  από τον ενθουσιασμό του πλήθους κοντά στον χολιγουντιανό «σκληρό» του «Fast & Furius», Βιν Ντίζελ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View