Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρχές του 2017 και βλέπουμε η ολοκλήρωση της σύνδεσης των Παραγλαύκιων της Πάτρας

Αρχές του 2017 και βλέπουμε η ολοκλήρωση...

Παράταση στις εργασίες

Από τις αρχές του 2017 θα μπορούν οι οδηγοί να κυκλοφορήσουν στον άξονα που συνδέει την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών με το Νέο Λιμάνι της Πάτρας και τη Πατρών - Πύργου. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που είναι ο Φορέας Υλοποίησης του έργου, στις 28 Απριλίου 2016 το σχετικό έργο δίδεται παράταση στις εργασίες ολοκλήρωσης του μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Το έργο-σκούπα δημοπρατήθηκε στις 26 Ιουλίου 2013 και ανάδοχος από τη διαγωνιστική διαδικασία βγήκε η Κ/Ξ ΑΝΤΑΙΟΣ Α.Ε-ΑΤΕΧΑ ΑΤΕ με συνολική μέση έκπτωση 37,74%.

Η αρχική προθεσμία του έργου σύμφωνα με τη υπογραφή της από 20 Μαίου 2015 σύμβασης ήταν για τις 20 Αυγούστου 2015. Το αίτημα παράτασης της αναδόχου ΚΞ έγινε ήδη από τις 7.9.2015 και ζητούσε νέα προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι τις 30.3.2016 λόγω των καθυστερήσεων σε μελέτες, απαλλοτριώσεις και φυσικά της υποχρηματοδότησης του έργου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που έχει στη διάθεση του το ypodomes.com ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης, επικαιροποίησης και έγκρισης του συνόλου των υπολειπόμενων μελετών για την ολοκλήρωση του έργου ενώ και το τμήμα της αριστερής παραγλαύκιας αρτηρίας σε μήκος 1χλμ δεν έχει δοθεί στον ανάδοχο λόγω δικαστικών εμπλοκών.

Συμπερασματικά, υπάρχει πιθανότητα νέας καθυστέρησης αν το επόμενο διάστημα μελέτες και απαλλοτριώσεις δεν ολοκληρωθούν, οπότε ακόμα και αυτή η παράταση θα κριθεί αν είναι η τελευταία βάσει των "παράπλευρων" εξελίξεων στο έργο.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου και Παραγλαύκιες ...

Πάτρα: Σε εξέλιξη οι εργασίες στην Πατρών Κλάους, για τις ...

Πάτρα: Αυτή είναι η εικόνα της πόλης με την ολοκλήρωση ...

Στον κόμβο του νέου λιμανιού της Πάτρας και την Ιόνια Oδό ...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις