Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα το Σάββατο η Ελίζα Βοζεμπεργκ για το προσφυγικό – Πρωτοβουλία από τον Δικηγορικό για εθελοντική νομική προστασία σε πρόσφυγες

Στην Πάτρα το Σάββατο η Ελίζα Βοζεμπεργκ...

Οι δικηγόροι θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν και ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες

Σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 2 Απριλίου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Προσφυγικό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη της κρίσης», ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία για την εθελοντική νομική προστασία σε πρόσφυγες και μετανάστες που ενδέχεται να βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε στην Πάτρα, είτε άλλες περιοχές της Αχαΐας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης του Σαββάτου που θα γίνει στην Αίθουσα Διαλέξεων των γραφείων του Δικηγορικού στην οδό Φιλοποίμενος 24, στις 7 το απόγευμα, είναι η ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βοζεμπεργκ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Συντονιστής: Νικόλαος Παπάκος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Ομιλητές:

Ελίζα Βοζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, Βουλευτής Αχαΐας,

Τάκης Παπαδόπουλος, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών,

Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου

Ευγενία Αρβανίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών,

Χρυσούλα Μαρινάκη, Δικηγόρος, Πρόεδρος Ενωσης Μεταναστευτικού Δικαίου

Παρεμβαίνουν: Μαρία Βαμβακινού, Ομοσπονδιακή Βουλευτής Αυστραλίας, Irena Guidikova, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο του Συμβουλίου της Ευρώπης και φορείς της πόλης των Πατρών. Η είσοδος ελεύθερη θα είναι ελεύθερη.

Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η ανταπόκριση του νομικού κόσμου στην πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου Πατρών, για την δωρεάν εθελοντική νομική προστασία σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και συντονιστής της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε γι' αυτόν τον σκοπό, Τάκης Παπαδόπουλος, είναι «να τους βοηθήσουμε, εφόσον ζητήσουν άσυλο ή υπάρξουν άλλα ζητήματα, σχετικά τις συνθήκες κράτησής τους»

Ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει ότι «οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες ενδεχομένως να μην γνωρίζουν τις διαδικασίες παροχής ασύλου, ή ποια δικαιώματα έχουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου, εφόσον βέβαια το επιθυμούν, θα υπάρχουν δικηγόροι που θα ξεκινήσουν διαδικασίες για την παροχή ασύλου».

Ακόμη, όπως σημείωσε, «σε περίπτωση που γίνουν καταγγελίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμείς θα τις διερευνήσουμε και εφόσον υπάρχει ζήτημα, θα τους προστατεύουμε νομικά».

Στο μεταξύ, εκτός από νομική βοήθεια, οι δικηγόροι συγκεντρώνουν και ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις