Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον Παναγιώτη Ψ...

Αθωώθηκε από την κατηγορία για απιστία

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αθώωσε από την κατηγορία της απιστίας τον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ επικύρωσε ποινή φυλάκισης 8 μηνών που του είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008 - 2009.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 11 μηνών κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και απιστίας, τη χρονική περίοδο 2008-2009, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις που αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων).

Μάλιστα μείωσε κατά 24.660 ευρώ τα πρόστιμα με αποτέλεσμα να του απαγγελθεί και η κατηγορία για το αδίκημα της απιστίας, καθώς εξαιτίας αυτού μειώθηκαν τα έσοδα της Νομαρχίας.

Την απόφαση ακολούθησε αίτηση αναίρεσης στον 'Αρειο Πάγο από τον πρώην νομάρχη της Θεσσαλονίκης, με το ανώτατο δικαστικό όργανο να τον αθωώνει για την κατηγορία της απιστίας και να επικυρώνει την απόφαση του Εφετείου ως προς το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις